Väskinge Herman

Far: Lome Brage (NO)

Mor: Mia Mollyn

Morfar: Moe Odin (NO)

Född: 2019 (4 år)

Kön: Valack

Ägare: Jan Karlsson & Ernst Nilsson

Uppfödare: Väskinge Stallet Alltjänst HB, Sala

4 starter 0-0-2

Inkörda: 23 000:-

Travinfo

2023-04-30

Det har varit lite si och så med träningsinsatserna under vintern då han allt han annat än gillar brodd. Nu när han slipper det är det klart bättre, han ska gå fler banjobb och jag hoppas han närmar sig comeback så att Ernst och Janne börjar få tillbaka på investeringen.

2023-03-31

”Dyringen” har inte missat många träningspass under denna vinter trots att han är allt annat än någon broddfantom. I fjol kapade han flera sekunder när vi väl kunde köra utan brodd och nu räknar Janne och Ernst med att det blir en liknande utveckling under denna vår

2023-02-28

Har som ensam häst i stallet drabbats av en förkylningssväng och det är inte ofta det bara drabbar en stallinvånare utan att sprida sig vidare. Nu är han dock tillbaka i träning där vi för närvarande kör ”Dyringen” riktigt rejält tufft. Kommer att årsdebutera i april eller maj.

2023-01-31

Var lite tveksam i de sista höststarterna varför han fått ta det lugnt ett tag. Allt är dock bra med ”Dyringen” som nu tränar som vanligt på ett bra sätt. Jag tror han är klart bättre utan brodd varför banjobb väntar när det är barmark som gäller om en månad eller drygt det.

2022-12-31

Det blir inga fler vinterstarter utan nu är det träning som gäller för ”Dyringen” och det fram till banornas nuvarande isunderlag tillhör det förflutna. Träningen går bra och jag är helt övertygad om att det finns minst en växel till när han vuxit klart och fått mer träning i sig.

2022-11-30

”Herman” har som bekant inte tävlat på ett tag men jag tror att Janne och Ernsts investering kommer att funka bra på brodd varför det kan bli några vinterstarter. Gick ut i lopp hemma på Umåker i fredags, var rostig och fick det inte att stämma och slutade nu i det slagna fältet.

2022-10-31

Allt är bra med ”Dyringen” som nu varit ifrån tävlande ett bra tag där han alltjämt är lite lat om man kör honom ensam medan han nu tar i bättre vid andra hästar. Jag tror han kan gå bra på brodd vilket vi ska testa framöver och fungerar det tror jag det kan bli vintertävlande.

2022-09-30

”Dyringen” har egentligen inte varit färdig för att tävla under den här säsongen men det blev tre starter vilka ska ses som en lärpenning. Måste få en rejäl träningsvinter till på sig och jag är övertygad om att han kommer att bli en fin häst. Kanske blir det några senvinterstarter.

2022-08-31

”Dyringen” startade på Umåker 6/8 men var då inte alls kurant och hade också feber dagen därpå. Sen fick han en lugn vecka betandes i en gröngräs-hage och vi har tagit det lite lugnt med träningen. Ska gå något banjobb inom kort innan det blir aktuellt med en ny start.

2022-07-31

Det här kommer att bli en mycket bra häst men han måste få rejäl träning under en vinter till innan ”Dyringen” kommer att börja skörda på allvar. Nu tror han mest att han är ute på en matresa när vi åker iväg, han slickar i sig allt hö. Startar på Umåker kommande lördag 6/8.

2022-06-30

Även om Janne och Ernsts tunga investering är lite sen i utvecklingen så behöver dom inte vara oroliga då det här blir en bra häst. Har tagit till sig starten i slutet av maj, tränat bättre och kommer att starta i ett treåringslopp i Lycksele 1/7 även om han inte riktigt är redo än.

2022-05-31

Snackhästen har förbättrat sig oerhört mycket under de senaste månaderna och är en oerhört snäll häst som galant klarade då selen gick sönder under ett träningsjobb. Debuterade i måndags tidigare än planerat men får godkänt för tredjeplatsen i Skellefteå.

2022-04-30

Har gått ett nytt banjobb i april och då utan brodd vilket var en stor förbättring. Då han gärna siktar mot stallutfarten har vi också satt på honom skygglappar vilket också utföll till belåtenhet. Janne och Ernsts tunga investering siktas mot debut i Lycksele i början av juli.

2022-03-31

”Dyringen” växer fortfarande och då blir man som häst naturligt lite senare i utvecklingen men det kommer att bli riktigt bra framöver. Gick nyligen ett banjobb men trampade då tyvärr av sig en sko varför det blev ett prov utan värde. Ska gå fler banjobb här framöver.

2022-02-27

Har, som övriga hästar i denna kull, fått sina gaddar raspade av tandläkaren. De tidigare karledproblemen har gett med sig och nu är vi inne i träning där Ernsts och Jannes tunga investering, som många av stallets andra hästar, ska gå banjobb när underlaget medgiver

2022-01-31

Avslutade fjolåret 2021 med att vara förkyld vilket även för ”Herman” senare följdes av karledsproblem vilket dock givetvis bara handlar om struntgrejer så här mitt i vintern. Nu är han frisk och hel och tränar på riktigt tufft. Allt är bra med Janne och Ernsts ”sedelpress”.

2021-12-31

Janne och Ernsts pensionsförsäkring har utvecklats bra men även han varit lite snuvig här på slutet. Han är något av en paradtravare vilket är ovanligt för kallblod där dom springer med raka framben utan att böja på knäna. Vi laddar för Lyckseleseger vilket vore roligt för Ernst.

2021-11-30

Janne och Ernsts blivande ”sedelpress” kvalade på ett bra sätt 2/11 även om han fortfarande uppträder lite orutinerat inne på banan och i tävlingsmiljön men det är ju något som går över med fler banbesök. Allt är bra med hästen inför en tuff och givande träningsvinter.

2021-10-31

Även ”Herman” fortsätter att utvecklas utan problem på ett bra sätt där vi under månaden testat med en annan käk vilket visat sig vara lyckat. Janne och Ernsts, sett till priset, uppsnackade ”pensionsförsäkring” kommer ut i kvallopp på Umåker nu på tisdag 2/11.

2021-09-30

Janne och Ernsts tunga investering drog på sig en förkylning i början av månaden efter att dessförinnan ha klarat av premieloppet på ett bra sätt. Vi har därefter provat en annan käk på honom i träningen under spetember vilket har slagit väl ut. Ska kvala här under hösten.

2021-08-31

Tandproblemen är historia, men hans otroligt långa vägvinnande steg har gjort att vi har fått kämpa med koordinationen och det har också blivit bättre. ”Storbörsen” gick ut i premielopp i tisdag kväll, var lite orutinerad i volten men klarade det enkelt på tiden 1.58,7/2140 meter.

2021-07-31

Hans oerhört irriterande tandproblem åtgärdades i förra veckan efter att han länge varit svårtränad då bettet mer än skavde. Nu är det historia varför vi kan börja träna igen på ett vettigt sett för premielopp här inom några månader för Ernst och Jannes megastora talang.

2021-06-30

”Herman” uppträder alltjämt mycket lovande med sitt långa fina steg och har vuxit rejält här på slutet. Har dock nu problem med en avbruten vargtand som besvärar vilken dock ska ut inom kort varefter Janne och Ernsts investering ska förberedas för premielopp i augusti.

2021-05-31

Jag körde ”dyringen” i ett banjobb på Umåker förra veckan vilket fungerade fullt godkänt. Han är rejält långstegad och kommer att behöva mycket träning för att orka med det på ett bra sätt. Allt är fortsatt bra med hästen, vi tränar på för att gå ut i premielopp i höst.

2021-04-30

Fick en rejäl ”kick” i träningen nu när vi i april kunde plocka bort brodden vilket han visade att han trivdes med. Är stark och rejäl, lär sig allt mer att trava varför det ska bli mycket intressant att i kommande banjobb och upptrissad träning få se hur ”Dyringen” agerar.

2021-03-31

”Herman” är verkligen en egen figur, mycket bestämd i sin personlighet där han mellan varven kan vara en aning envis då han inte vill mycket vilket han kanske har efter ägarduon!? De bättre dagarna som blir allt fler visar dock denna tunga inköpsinvestering lovande takter.

2021-02-28

Kan fortfarande visa vissa lata och envisa tecken, men Janne och Ernsts pensionsförsäkring tar sig successivt. Har långa fina steg och lägger mark under sig när han verkligen vill det. Vi tränar på för att i år köra premie- och kvallopp. ”Herman” är också en fantastiskt snygg häst.

2021-01-31

Det var lite rörigt i början med den välstammande ”dyringen” sedan han kom till oss för ett halvår sedan där han dock lugnat ner sig efter ”könsbytet”. Han har blivit mycket snällare, utvecklas i träningen även om han fortfarande är lite lat emellanåt, är dock stark och rejäl.

2020-12-31

Den inledande tömkörningen gick bra för ”Filmdyringen” som Janne och Ernst köpte efter att ha sett honom på film. Dock var han vansinnigt rädd för vagnen vilket dock blev bättre efter att han kastrerats. Rör sig mycket fint, men är lite lat och ligger helst mitt i träningsgruppen.