Vännfors Sessan

Far: Philip Ess (NO)

Mor: Vännfors Lotta

Morfar: Järvsöviking

Född: 2020 (3år)

Kön: Sto

Ägare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2023-01-31

Fortsätter att träna på ett bra sätt under denna viktiga uppbyggnadsvinter inför väntande debutsäsong. Har vuxit ytterligare, blir en stor märr och är samtidigt mycket klok och fin. Hon sköter sig bra och är en av flera treåriga ston där vi logiskt funderar på Kriteriestoet.

2022-12-31

Hon tränar kontinuerligt på ett mycket bra sätt så här under den viktiga uppbyggnadsvintern inför sin väntande debutsäsong. En snäll, stor och fin häst som kvalade tidigt på en bra tid. Jag tror på en tidig debut till våren och även här är givetvis Kriteriestoet med i 23-planerna.

2022-11-30

Efter kvalet för drygt två månader sedan har ”Sessan” tränat på ett bra sätt och går nu tre distanspass varje vecka. Har under månaden fått sina tänder omsedda. Ännu en häst där vi redan nu så här in i vintern funderar på vad som komma skall 2023 i form av Kriteriestoet.

2022-10-31

Körande John (Östman) var, som jag berättade förra månaden, jättenöjd med insatsen i kvalet i september och även efter det har hon varit fin och helt utan problem där inte minst hennes rejäla steg imponerar. Vi siktar på tidig vårdebut och laddar sen för Kriteriestoet.

2022-09-30

Allt är bra med ”Sessan” som är en välväxt och helt travsäker häst där allt så här långt följer planering och förhoppningar. Gick ut i kvallopp hemma på Umåker i tisdags kväll 27/9 med John Östman i sulkyn där hon skötte sig perfekt och med 41.8 klarade tiden utan problem.

2022-08-31

Jag berömde som bekant henne rejält i detta forum förra månaden och har ingen som helst anledning att ändra på det nu. Jag ser i dag henne som en bättre variant av systern Vännfors Grynet då ”Sessan” även har styrka. Går inom kort banjobb för att kvala in mot höstkanten.

2022-07-31

John (Östman) som körde in henne i fjol lovade då att vi 2023 skulle vara i Kriteriestoets final med ”Sessan” och hon imponerar verkligen på alla sätt och vis och gör allt helt rätt. Hon är stark, snabb och, inte minst, mycket lugn och klok vilket som bekant är viktigt och värdefullt.

2022-06-30

Tränar mest rejäl styrketräning för närvarande och efter att tidigare ha vuxit länge tar hon nu till sig det på ett mycket bra sätt. Har mer styrka än de flesta av tvåårsstona jag haft genom åren och tränar fokuserat där nästa skarpare uppgift blir kvallopp i september.

2022-05-31

Hon har vuxit en hel del men annars finns det inte direkt något nytt att rapportera om denna snälla och trevliga häst som tränar på ett stadigt sätt och utvecklas i lämplig takt. Efter eftervinterns premiärlopp blir nästa uppgift av rang givetvis kvalet vilket vi tar till hösten.

2022-04-30

Har efter det godkända premieloppet i mars fortsatt att träna på ett rakt igenom bra sätt helt enligt planeringen och allt är bra med hästen som kommer att fortsätta träningen här under våren och försommaren för att sen få lite sommarledigt. Sen blir det kval till hösten.

2022-03-31

Gick och klarade premieloppet på Umåker 24/3 där hon landade på godkända tiden 2.00,9 med ett g för galopp i raden. Hon fick nämligen hemlängtan i sista sväng och dummade sig då men tiden var inget krux. En bättre variant än systern Vännfors Grynet som jag ser det.

2022-02-28

En stencool häst som baske mig alla som fyllt tio år kan köra utan problem. Har fått en vargtand avlägsnad av tandläkaren vilket var bra. Växer fortfarande och kommer att bli ganska stor. Känns på alla sätt och vis mycket intressant för framtiden. Premielopp i maj.

2022-01-31

En bättre variant av storasyster Vännfors Grynet som det känns för dagen. Hon är snabbast på kortspeed i hela vår nyblivna tvååringskull och hon kan baske mig inte galoppera. Jag har lovat John (Östman) som körde in henne i somras att han ska få sitta upp i premieloppet.

2021-12-31

”Grynets” lillasyster har lugnat sig betänkligt sedan första bekantskapen och gör nu allt rätt i träningen där hon redan visar stor talang. Hon blir en stor och rejäl häst och även om det självklart är jättetidigt kan man väl i alla fall få drömma om Kriteriestoet då nästa år 2023.

2021-11-30

Som jag berättat tidigare är ”Sessan” utrustad med en stor portion humör men har verkligen lugnat sig och till stor del nu slutat med dumheterna för att nu vara hur härlig som helst att hålla på med och hon har dessutom i körningen redan visat intressanta speedkunskaper.

2021-10-31

Ett nyförvärv som även hon varit hos John och Heidi under sommaren. En otroligt snygg häst som visar lite envis vilja så här i början men jag är rätt säker på att vi ska kunna tämja henne. Hon påminner faktiskt mycket om storasyster Vännfors Grynets humör i början av karriären.