Vännfors Jerven

Far: Tekno Jerven

Mor: Vännfors Lotta

Morfar: Järvsöviking

Född: 2021 (2år)

Kön: Valack

Ägare: Mats Gällerstedt, Vännäs

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2023-04-30

Kan, som jag sagt tidigare, vara riktigt besvärlig då han ska selas ut där vi är glad att vi har betonggolv då han gräver och har sig (hade det varit jordgolv hade han varit nere i Kina…). Har gått ett banjobb på bästa sätt där tanken är att han ska gå ut i premielopp i juni månad.

2023-03-31

En rejäl häst eller som Signe beskriver; ”Stor som en björn”. Är lite nervig av sig där det är ett stort äventyr att sela ut honom då han vrider och vänder på sig rejält men när vi väl är ute så uppträder han jättefint på alla sätt och vis. Har också redan visat att det finns kapacitet.

2023-02-28

Växer alltjämt och kommer att bli en riktigt stor häst med vilken jag är helnöjd så här långt. Han har ett riktigt fint och vägvinnande steg och, som så många av stallets hästar, väntar vi nu på bra banunderlag så att vi kan börja köra intressanta banjobb innan han ska ”premas”.

2023-01-31

Forsätter att växa och kommer att bli en riktigt stor rackare men han är fortfarande lite lat av sig och kan även hitta på en del hyss men han är ju också bara två år. Travmässigt visar han redan riktigt fina takter och det blir spännande att följa honom fram mot debuten nästa år.

2022-12-31

”Jerven” är lite lat av sig, påminner mycket om sin syster Vännfors Grynet i hennes unga år då det här med att ta i inte alltid var det viktigaste. Jag är väldigt nöjd, han sköter sig mycket bra efter att han blev valack i höstas och han kommer att bli en stor rackare till häst.

2022-11-30

Som jag skrev förra månaden var han klassad som klapphingst varför han nu kastrerades under förra veckan. Han har dock före ingreppet visat att han har ett väldigt fint steg. Nu får han vila ett par veckor innan vi ”börjar om” med rejäla styrketräningspass under vintern.

2022-10-31

En ny Sven-Olaf-häst har nu kommit till oss efter att i sommar ha varit och blivit inkörd hos John (Östman) och Heidi (Hiltunen). En stor och rejäl häst som är klapphingst varför han blir valack inom mycket kort. Under det jag hunnit köra honom har han visat ett väldigt fint steg