Vännfors Jerven

Far: Tekno Jerven

Mor: Vännfors Lotta

Morfar: Järvsöviking

Född: 2021 (3 år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Innergård KB, Älta

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2023-12-31

Är nu inne i en tuff träningsperiod där han varje vecka går 35 kilometer vilket han tar till sig på allra bästa sätt. Jag har tidigare sagt att detta är en rejäl talang och har ingen anledning att ändra på omdömet där jag längtar till grusbana på Umåker så att vi kan börja köra där.

2023-11-30

Efter kvalet fick ”Jerven” träffa veterinären och fick några smågrejer åtgärdade varefter han fick lite semester. Har nu börjat tränat igen och känns faktiskt ännu bättre än tidigare. En långstegad häst som jag har stora förhoppningar på inför 2024-års treåringssäsong.

2023-10-31

”Jerven” har för ägargänget ”Stall Innergård” blivit ny häst efter tidigare Deviljas Athena. Kvalade på ett bra sätt på tiden 45.9 som godkänd på Umåker 14/10. En stor och rejäl häst som nu kommer att träna tufft och rejält under vintern för att debutera i lopp till våren.

2023-09-30

Ser vi till travet och aktionen vill jag påstå att ”Jerven” är Umåkers bästa tvååring som baske mig tar tre steg när de andra tar ett men sen får vi ju också se hur han agerar när det ska börja tävlas. Det är ju först då man får riktiga kvitton på hur det kan bli. Kvalar i oktober.

2023-08-31

Som jag tidigare berättat en stor och rejäl häst som också lugnat ner sig en del här under sommaren så att det nu går bättre till och från hagen och när han ska selas på. När man kör honom går det mycket fortare än man tror då han tar riktigt långa steg. Kvalar i höst

2023-07-31

Tekno Jervens avkommor brukar oftast vara riktigt små hästar men här i ”Jerven” har vi ett klart undantag då han blir riktigt stor. Allt är bra med hästen även om han fortfarande har lite rackartyg för sig. Nu tränar vi honom rejält här under eftersommaren inför höstens kval.

2023-06-30

Börjar bli lite lugnare till humöret och i premieloppet 2/6 skötte han sig hur bra som helst med sitt långa vägvinnande steg. En stor och rejäl häst som tränat riktigt bra under en längre period men nu ska han få en dos välförtjänt hagsemester. Sen blir det kval till hösten.

2023-05-31

En stor, rejäl och väldigt lovande häst som har en grym aktion i travet. Kan dock vara lite besvärlig men det går åt rätt håll, får vi bara dit skorna brukar det sen gå bra. Nu tar vi nästa steg genom att gå ut i premielopp på fredag 2 juni. Blir eventuell andelshäst här inom kort.

2023-04-30

Kan, som jag sagt tidigare, vara riktigt besvärlig då han ska selas ut där vi är glad att vi har betonggolv då han gräver och har sig (hade det varit jordgolv hade han varit nere i Kina…). Har gått ett banjobb på bästa sätt där tanken är att han ska gå ut i premielopp i juni månad.

2023-03-31

En rejäl häst eller som Signe beskriver; ”Stor som en björn”. Är lite nervig av sig där det är ett stort äventyr att sela ut honom då han vrider och vänder på sig rejält men när vi väl är ute så uppträder han jättefint på alla sätt och vis. Har också redan visat att det finns kapacitet.

2023-02-28

Växer alltjämt och kommer att bli en riktigt stor häst med vilken jag är helnöjd så här långt. Han har ett riktigt fint och vägvinnande steg och, som så många av stallets hästar, väntar vi nu på bra banunderlag så att vi kan börja köra intressanta banjobb innan han ska ”premas”.

2023-01-31

Forsätter att växa och kommer att bli en riktigt stor rackare men han är fortfarande lite lat av sig och kan även hitta på en del hyss men han är ju också bara två år. Travmässigt visar han redan riktigt fina takter och det blir spännande att följa honom fram mot debuten nästa år.

2022-12-31

”Jerven” är lite lat av sig, påminner mycket om sin syster Vännfors Grynet i hennes unga år då det här med att ta i inte alltid var det viktigaste. Jag är väldigt nöjd, han sköter sig mycket bra efter att han blev valack i höstas och han kommer att bli en stor rackare till häst.

2022-11-30

Som jag skrev förra månaden var han klassad som klapphingst varför han nu kastrerades under förra veckan. Han har dock före ingreppet visat att han har ett väldigt fint steg. Nu får han vila ett par veckor innan vi ”börjar om” med rejäla styrketräningspass under vintern.

2022-10-31

En ny Sven-Olaf-häst har nu kommit till oss efter att i sommar ha varit och blivit inkörd hos John (Östman) och Heidi (Hiltunen). En stor och rejäl häst som är klapphingst varför han blir valack inom mycket kort. Under det jag hunnit köra honom har han visat ett väldigt fint steg