Vännfors Jerven

Far: Tekno Jerven

Mor: Vännfors Lotta

Morfar: Järvsöviking

Född: 2021 (2år)

Kön: Valack

Ägare: Mats Gällerstedt, Vännäs

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2023-01-31

Forsätter att växa och kommer att bli en riktigt stor rackare men han är fortfarande lite lat av sig och kan även hitta på en del hyss men han är ju också bara två år. Travmässigt visar han redan riktigt fina takter och det blir spännande att följa honom fram mot debuten nästa år.

2022-12-31

”Jerven” är lite lat av sig, påminner mycket om sin syster Vännfors Grynet i hennes unga år då det här med att ta i inte alltid var det viktigaste. Jag är väldigt nöjd, han sköter sig mycket bra efter att han blev valack i höstas och han kommer att bli en stor rackare till häst.

2022-11-30

Som jag skrev förra månaden var han klassad som klapphingst varför han nu kastrerades under förra veckan. Han har dock före ingreppet visat att han har ett väldigt fint steg. Nu får han vila ett par veckor innan vi ”börjar om” med rejäla styrketräningspass under vintern.

2022-10-31

En ny Sven-Olaf-häst har nu kommit till oss efter att i sommar ha varit och blivit inkörd hos John (Östman) och Heidi (Hiltunen). En stor och rejäl häst som är klapphingst varför han blir valack inom mycket kort. Under det jag hunnit köra honom har han visat ett väldigt fint steg