Vännfors Grynet

Far: Bork Odin (NO)

Mor: Vännfors Lotta

Morfar: Järvsöviking

Född: 2016 (5år)

Kön: Sto

Ägare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

9 starter 5-1-0

Inkörda: 125 700:-

Travinfo

20201231

”Grynet” har ryckt upp sig rejält efter att hon i våras var ovillig och knackig i travet. Det tog sig under sommaren då hon vann tre lopp på raken, sen har det logiskt blivit tuffare motstånd. På isen i Skellefteå trivdes hon inte. Startar 9/1 på Bergsåker med Jocke i sulkyn.

20201130

Har tränat på bra hemmavid och startade denna måndag på Umåker och det i betydligt tuffare konkurrens än i föregående starter. Slutade här fyra på ett bra sätt där hon rekordsänkte med 2.1 sekund. Planerna är att hon ska starta på kontinuerligt under vintern

20201031

Tredje raka segern togs med fyra fina längder i Boden 22/10 där Magnus Djuse körde. Hon fick ett rygglopp men gick ut 150 kvar och lämnade konkurrenterna. Roligt för Sven-Olaf och Margot i Vännfors. Helt okänslig för underlag. Startar eventuellt på Umåker måndag 30/11

20200930

”Grynet” tog sin andra raka seger på Umåker 5/9 utan att, i ärlighetens namn, behöva prestera något stordåd. Tanken är att hon till våren ska gå till aveln, men tävla på under vintern och förhoppningsvis ta fler segrar. Nästa start blir i Boden 22/10. Tredje raka!?

20200831

Det blev ingen tänkt start i augusti, men hon kommer nu istället att gå ut i lopp på Umåker kommande lördag 5/9 vilket blir hennes första framträdande efter segern i juli månad. ”Grynet” har tränat på här hemma där allt varit som vanligt under den senaste månaden.

20200731

Hade tränat bättre under sommaren efter debuten i början av maj då hon inte ville speciellt mycket. Startade åter förra fredagen 24/7 på Umåker och gjorde det bra fram till segern där hon höll de andra ifrån sig. Tanken är att hon ska starta nästa gång på Solänget 11/8.

20200630

Hon har tränats kontinuerligt efter starten 2/5 då hon inte var till sin fördel. Travet finns där och hon tar nu också i lite bättre, känns okej. Kommer att starta nästa gång på Umåker 24/7 i ett lopp över 1640 meter för hästar med högst 20.000:-. Jag tror att det ska passa henne bra.

20200531

Var inte alls till sin fördel i debuten på Solänget 2/5 där hon dels inte gillade banan men också var lite spänd i sitt agerande. Efter det tycker jag att det känts lite bättre och vi ska också prova skygglappar för att ytterliga vässa det. Ska snart in i sommaren starta igen.

20200430

Jag skrev redan förra månaden att hon verkligen tänt till på alla cylindrar här undereftervintern. Hon gick banjobb förra veckan och var även då pigg och rask och inte alls så ovillig som hon varit tidigare. Tävlingsdebut nu på lördag 2/5 under Solängets årspremiär.

20200331

Har verkligen tänt till på träningen, bitarna har trillat på plats, efter mycket jobb av Frida och då vi också börjat använda rycktussar. Hon är klart bättre nu och ska gå banjobb inom kort och nu börjar vi hoppas och tro på att hon ska kunna tävlingsdebutera under försommaren.

20200229

Ligger efter i utvecklingen men nöter nu träningsmässigt på tillsammans med Frida och har under senare tid varit lite förbättrad i prestationerna. Ska som så många andra av stallets hästar gå banjobb på Umåker när underlaget tillåter. Hoppas kunna tävlingsdebutera i år.

20200131

Det blev som bekant inget tävlande under treårssäsongen då det var en del problem som dock är historia nu. Nu är hon åter i träning och nöter på tillsammans med Jocke. Ska gå banjobb till våren. Bjuder hon till så blir det bra, men för dagen ligger hon några steg efter.

20191231

Har inte fått tävlingsdebutera under denna treårssäsong på grund av ett långvarigt armbågsproblem som dock åtgärdats, men sen kom också, som för flera andra hästar, också en förkylningsperiod. Nu är hon i alla fall åter kurant och har dragit igång träningen igen..

20191130

Har haft långvariga besvärliga armbågsproblem under hösten, men är nu fin igen och åter i full träning. Problemen gjorde att det inte blev någon tävlingsdebut under det här året, men nu tränar vi på och debuterar fram på vårkanten istället då det skrivs ut många nollopp.

20191031

Vi tränar på och det funkar okej även om hon har haft något fel under armbågarna och fortfarande inte är helt kurant. Detta efter att hon sträckte sig när hon var startklar och där är vi på något sätt där vi nu väntar på genomgång av veterinär. Helt klart är att det inte blir någon tävlingsdebut i år.

20190930

Efter att ”brunstproblemen” blivit bättre har hon utvecklats mycket efter att tidigare ha agerat lite lojt och omotiverat. Nu har hon förbättrat sig, vi har en ny utrustning så att hon inte kan vika öronen bakåt och sneglar mot debut i något nollopp om en månad eller två.