Vännfors Borken

Far: Smedheim Solan (NO)

Mor: Sorm Brith (NO)

Morfar: Åsajerven (NO)

Född: 2020 (4år)

Kön: Valack

Ägare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

Uppfödare: Nordli Sven-Olof, Vännäs

10 starter 4-2-2

Inkörda: 264 800:-

Travinfo

2024-05-31

Har bara gjort en start i år – 20 april – men var då inte som jag hoppats på och har inte heller här under våren varit riktigt bra på gång. Det blev därför ingen start under maj månad, vi fortsätter att träna på och skjuter nu in oss på en eventuell återkomst under Lyckseleveckan.

2024-04-30

Årsdebuterade i Skellefteå 20/4 och gjorde det godkänt som fyra även om han inte fick det att stämma på det lösa underlaget. Nästa start blir i ett försök i Sleipner Cup på Dannero 13/5. Efter en bra träningsvinter går ”Boken” en spännande fyraårssäsong till mötes.

2024-03-31

Har, som jag skrivit tidigare, tränat mycket bra under hela vintern och definitivt utvecklats men vi sköt upp årsdebuten som nu kommer att ske i Skellefteå 20/4 på deras vårpremiär vilket jag ser fram emot med spänning. Det första målet i år är Derbyförsöken i juli månad.

2024-02-29

Efter den fina debutsäsongen i fjol har han under de senaste månaderna tränat riktigt bra och jag vill påstå att han fortsatt att utvecklas rejält. Kommer att gå banjobb inom några veckor inne på Umåker för att sen årsdebutera i ett fyraåringslopp på hemmabanan 22/3.

2024-01-31

Har kommit igång med vinterträningen under januari och jag blir alltid på gott humör när jag kör honom. Han äter, tränar och trivs med livet, det går faktiskt ruskigt bra och det är inte utan att jag längtar till han får börja tävla igen vilket jag förmodar blir under mars månad.

2023-12-31

Efter fjolårets fin-fina debutsäsong har han fått lite helgledigt efter att dessförinnan träffat veterinären, det är också bra att han äter upp sig en del, han spritter dock rejält av energi varför vi snart får börja träna igen. Rankades av Travronden som trea i kullen under 2023.

2023-11-30

Kryddade en bra säsong med att 10/11 vinna Eld Kevins lopp i Norrlands Elitserie även om han blev lite lat i ledningen. Detta var värt 100.000 kronor och på plats i åtta av nio starter och med 258.000 är det min mest framgångsrika treåring någonsin. Nu väntar vinterträning.

2023-10-31

Jag vill påstå att ”Borken” är en av kanonerna i den här treårskullen och han har definitivt utvecklats ytterligare efter kriterieframträdandena. Det blev ingen septemberstart men kommer att bli några lopp under oktober. Redan nu har jag nästa sommars derby i tankarna.

2023-09-30

Jag vill påstå att ”Borken” är en av kanonerna i den här treårskullen och han har definitivt utvecklats ytterligare efter kriterieframträdandena. Det blev ingen septemberstart men kommer att bli några lopp under oktober. Redan nu har jag nästa sommars derby i tankarna.

2023-08-31

Spetsade från spår sju i kriteriefinalen där vi dock släppte och sen hade lite otur över upploppet då vi annars kunde ha fått pengar. Vann på Umåker denna tisdag kväll 29/8 där vi körde i ledningen hela vägen. ”Borken” går definitivt en spännande framtid till mötes.

2023-07-31

Kom igång med tävlandet på bra sätt med två junistarter och startade sen i Lycksele 7/7 då han på bra tid var klart godkänd som tvåa efter Jessica Lindgrens vassa Kajsa. Gjorde det mycket bra som trea i kriterieförsöket 24/7 varför det blir final söndag 6/8 på Dannero. Skoj!

2023-06-30

Har under juni gjort sina två första starter där han var tvåa i debuten efter ett ruskigt bra slutvarv och det kändes otroligt att han fick nöja sig med andraplatsen där. Sen vann han enkelt i andra starten för att nu starta i Lycksele 7/7 innan Kriterieförsök på Dannero 24/7.

2023-05-31

Har tränat bra hela livet och under maj månad gått banjobb på ett bra sätt varför det nu är tävlingsdebutdags. Detta på Umåker denna fredag 2 juni i ett lämpligt nybörjarlopp inför vilket det känns riktigt spännande. Som alltid är det roligt att komma igång med tävlandet.

2023-04-30

Har, som jag berättat tidigare, lugnat ner sig betydligt här under eftervintern och då blir allt både lättare och mycket bättre. Har gått två banjobb på bra sätt, ska gå något fler här under maj med planen att han ska debutera på Umåker 2/6 vilket känns mycket spännande.

2023-03-31

En speciell häst som nu löser oerhört mycket päls. Han vill också gärna vara och bli tunn varför vi köpt extra foder till honom vilket han tar på ett bra sätt. Det blev inget banjobb i mars men väl snart i april. Efter att ha lugnat ner sig betydligt känns han riktigt spännande.

2023-02-28

Har tränat mycket bra under hela vintern och, som jag berättat tidigare, också lugnat ner sig vilket var mer eller mindre ett måste. Ska gå banjobb här framöver när vi bjuds på fina torra banor för att debutera till sommaren. ”Borken” känns spännande inför kommande tävlande.

2023-01-31

Har trevligt nog börjat lugna ner på sig ett bra och positivt sätt till vilket tillvaron med nya hagkompisen Källsjöloke kan vara en klart bidragande orsak, dom är verkligen glada i varandra. I övrigt tränar ”Borken” fortsatt bra utan att det hänt något konkret här på slutet.

2022-12-31

En jättesnygg borkfärgad häst som under året klarat både premieloppet och kvalet på ett bra sätt. ”Borken” är en riktigt stark häst men han har lite nerver varför man få tar det lite lugnt så att inte dessa kommer i dallring. Kapacitet har han i alla fall så att det räcker och blir över.

2022-11-30

Skötte sig jättebra i kvalet 18/11 vilket han klarade galant med ”Jos” Rubertsson i vagnen. Jag är väldigt nöjd med hans stadiga utveckling även om han kan jaga upp sig ibland där vårt jobb är att hålla honom så lugn det bara går. Känns som en tidig häst med debut till våren.

2022-10-31

Vi fick stryka Vännfors Borken från tänkt kvalstart på Umåker i slutet av september då han inte var riktigt fräsch för dagen, men allt är bra med ”Borken” efter det. Han har tränat bra under oktober och är nu laddad för att gå ut i kvallopp vilket blir hemma på Umåker 18/11.

2022-09-30

Jag är alltjämt mycket imponerad av ”Borken” som redan visat såväl styrka som snabbhet och jag är övertygad om att han kommer att bli en riktigt bra tävlingshäst. Var anmäld till kval i tisdags men var inte riktigt fräsch varför vi strök och kvalar senare i höst istället

2022-08-31

Klarade utan problem premieloppet och jag tror faktiskt att det är den bästa häst jag någonsin kört i premieloppssammanhang. Han har lite nerver, men sköter sig bra på banan och svarade för en grym premieinsats. Tränar nu för att kvala under kommande höst

2022-07-31

”Borken” har fortfarande lite nervproblem och är lite väl lynnig mellan varven men springandet är det absolut inget fel på. Han tränar kontinuerligt för att gå ut i premielopp på Umåker 12/8 där jag själv kör honom och premietiden 2.10 ska vi klara utan något problem.

2022-06-30

Även ”Borkens” tänkta premielopp i juni sköt vi upp till sensommaren men det absolut inte på grund av hästen som fortfarande tränar bra och efter att ha fått en ny hagkompis i Risåtinder tacksamt nog också blivigt betydligt lugnare och nu faktiskt är riktigt cool. Skoj!

2022-05-31

Har fortfarande ett lite nervigt uppträdande varför vi jobbar med att hålla och få honom lugnare. Travet finns dock där och han tränar också mycket bra och ska säkert lugna ner sig. Kommer nu att ställas inför sin första riktiga uppgift i form av premielopp i Skellefteå 6/6.

2022-04-30

”Borken” har varit fin när han nu för första gången bekantat sig med en travbana men visar lite nervösa tendenser varför vi kommer att ta det lite lugnt med honom så att han inte blir het. Han är dock i grunden en fin travare som inom kort kommer att gå ut i premielopp.

2022-03-31

Allt är bra med hästen vars munproblem nu är mycket bättre. Det här är verkligen en stark och rejäl häst som vill framåt till varje pris när man kör honom och han är allt annat än någon latoxe. ”Borkens” nästa utvecklingssteg är att börja gå banjobb här framöver.

2022-02-28

En fantastiskt härlig individ att hålla på med som dock haft vissa munproblem här på slutet. Efter att ha dragit ut en vargtand så har han fortfarande haft problem i munnen och med bettet varför han just nu får ta det lite lugnare och nöja sig med att gå i skrittmaskinen.

2022-01-31

Jag skrattar faktiskt hela tiden när jag är ute och kör då han är så otroligt snäll och trevlig på alla sätt och vis. Han kommer att bli en riktigt fin häst som känns positivt allround i sitt uppträdande så här långt. Jag räknar med att det blir premielopp tidigt under sommaren.

2021-12-31

Vännfors Borken sköter träningen på ett mycket bra sätt och känns redan nu, när han blir två år, riktigt stark och rejäl. Han gör allt rätt och är en mycket sympatisk häst som jag tror redan nu utan problem skulle kunna jogga premietiden men vi väntar med till fram på vårkanten.

2021-11-30

Sven-Olafs häst är nu upp i ettåringarnas träningsdos under den här årstiden med jobb på fem, sex kilometer vilket den fint borkfärgade Sorm Brith-sonen sköter på ett bra sätt utan några som helst problem. Är en mycket snäll och trevlig individ nu efter att han blev valack.

2021-10-31

Har under månaden kommit till oss efter att ha gått på trivsamt sommarbete hos John Östman och Heidi Hilttunen i Kasamark. John varnade för att han mycket hormoner i sig och han gjorde också allehanda hyss. Har dock nu, efter att han kastrerats, blivit en lugn kompis.