Svenne Express

Far: Norheim Svenn (NO)

Mor: Hjogglycke

Morfar: Gullsvarten (NO)

Född: 2019 (3 år)

Kön: Hingst

Ägare: Mats Gällerstedt, Vännäs

Uppfödare: Sandström Jonas & Mona, Persson I

0 starter 0-0-0

Travinfo

2021-12-31

Vi tränar på helt enligt planeringen under denna viktiga uppbyggnadsvinter och han känns bara bättre och bättre för varje vecka. Numera travar han också stadigt, helt rakt och fint i gången vilket självklart är en mycket positiv utveckling då han tidigare sprang lite snett.

2021-11-30

Efter kvalet fick han enligt plan ta det lugnt ett tag vilket passade bra då det under de veckorna var riktigt dåligt väder här hemma. Är nu igång med träningen igen och känns bra och laddad inför vad som komma skall under denna ack så viktiga uppbyggnadsvinter.

2021-10-31

Var som många av stallets hästar förkyld då förra månaden men har repat sig bra efter det och nu tränat ett bra tag på ett starkt sätt. Vi sköt upp tänkt kval från oktober månad till nu på tisdag 2/11 där han går ut i samma kvallopp som stallkamraten Väskinge Herman

2021-09-30

Blir lugnare och mer lätthanterlig. Svarade för ett fint premielopp för en månad sedan där han efter en stressig uppvärmning lugnade ner sig när det blev allvar. Drog sen på sig en förkylning men är nu frisk och ska börja träna igen för att gå ut i kvallopp här under oktober.

2021-08-31

Är bra i träningen men rejält rädd för bilar även om det blivit bättre. Vi har tränat på det genom att låta han ha sällskap av vår egen bil för att vänja sig. Klarade premieloppet på 1.58,7/2140 efter att ha varit lite odygdig och stressad före loppet men bra i detsamma.

2021-07-31

Kastrerades i juni månad och har blivit lugnare och mycket bra efter det. Däremot fick han ett visst problem bogen vänster fram vilket dock kiropraktikern fixat till på ett bra sätt. Han är klar för premielopp och ska enligt planeringen nu gå ut i det hemma på Umåker 20/8.

2021-06-30

Har under försommaren blivit riktigt tjurig, envis och uppträtt på ett trist sätt varför han kastrerades förra veckan. Efter det ingreppet får han nu ligga lågt några veckor varefter vi tar fart igen för att gå premielopp i augusti. Jag tror han tänder till av att slippa hingsthumöret.

2021-05-31

En jättefin och trevlig häst som är klok och förstår vad det här handlar om och är dessutom en riktigt fin travare. Jag har kört ett varv på Umåker i 50-fart vilket han skötte på ett mycket bra sätt. Han är premieklar men vi avvaktar med det till Umåkertravets omstart i augusti.

2021-04-30

Tränar som tidigare alltid med härlig inställning där dock de inplanerade banjobben under april ”försvann” varför vi ska ta igen det nu i maj. Har nyss fått en lillasyster efter Tekno Eld som blir intressant att följa precis som hela den här Gustav Lennartsons-stammen överlag är.

2021-03-31

Som jag sagt tidigare tycker jag verkligen att ”Svenne” visar stor talang i det här skedet och kanske allra främst sett till inställningen då han gör sitt i träningen alla gånger. Närmast på programmet står att han ska få bekanta sig med en riktig travbana och gå träningsjobb där

2021-02-28

Det finns inte så mycket nytt att rapportera om ”Svenne” som tränar bra så här långt under vintern och det med successivt ökad träningsdos. Det är en jättetrevlig och snäll individ för vilken, precis som för övriga tvååringar, det handlar om att i år gå premie- och kvallopp.

2021-01-31

”Svenne” fortsätter att göra allt rätt och visar talang vilket jag självklart är väldigt nöjd med. Är nu inne i rejäl träning med distanspass över sju, åtta kilometer. Det är faktiskt lite extra då jag mötte mamman Hjogglycka många gånger och körde dött lopp mot henne en gång.

2020-12-31

Kom som de andra då ettåriga hästarna till oss i augusti varefter allt gått utan problem då han är en lätt och trevlig häst att handskas med. Han har ett väldigt intressant blod, stam, med Kajsa Express som mormorsmor vilken fick startförbud med faktiskt inget avelsförbud.