Sven-Olaf Nordli

Sven-Olaf Nordli

Syssla: Pensionär.

 Född: 1943 i södra Norge. Jag är alltså 77 år.

 Bor: I Östra Vännfors vid Vindelälven sedan elva år tillbaka.

 Familj: Örträskbördiga hustrun Margot och barn.

 Anknytning till Stall Gällerstedt: Hästägare där jag för dagen har tre hästar i hans träning. När vi flyttade till Sverige och trakten hade jag två fölmärrar med mig så då var det nära och praktiskt att börja ha hästar hos Mats och på den vägen där det.

 Favorithäst(ar): Kallblodsrasen och då framför allt Risdölen som var den första jag hade efter Alm Rigel. Han vann alla treåringslopp han ställde upp i, jag har fortfarande en fin silverpokal på kontoret här. Veckan före Derbyfinalen som fyraåring utsattes vi dock för ett sabotage i stallet där han släpptes ut och skadade en inre böjsena på bakbenet så svårt att vi tvingades avliva honom. Det är det värsta jag varit med om.

 Tvåbenta travfavoriter: Bröderna Djuse i dominerar och imponerar ju storligen just nu. Jag anlitar dock givetvis Mats men även Krister Söderholm som jag tycker kör bra och med insidan av huvudet.

 Bästa travminne: När jag vann ett storlopp på Jarlsberg i början av 2000-talet med 250.000 norska kronor i förstapris där min häst stack nosen först. Jag fick också ett fint minnespris som jag har kvar, men just nu kommer jag inte ihåg vad hästen hette.

 Bästa spelminne: Jag spelar nästan aldrig och definitivt inte om jag har egen häst som startar.

 Irriterande trav/spelminnen: Sabotaget som jag nämnde slår allt, det gör mig fortfarande ledsen.

 Ser på TV: Självklart på trav, men annars ser jag inte så mycket på TV. Jag är hellre ute i stallet med hästarna där jag har ston som snart ska föla och sen har jag i grannskapet också fem älgar som jag matar med hö.

 Fritidsintressen: Skogen och hästarna. När jag är ute i skogen trivs jag som allra bäst, där får man frisk luft och det gör också att man håller sig i form.

 Egna sportmeriter: Jag har tränat mycket tidigare i mitt liv och då mest löpning och skidåkning. När jag var 16 år blev jag kretsmästare på längdskidåkning hemma i Norge.