Stallrapport

Hejsan!
Välkommen till oss i Innergård
LÖRDAG 15 AUGUSTI kl 11.00-14.00
då vi anordnar ett ”Öppet hus” där vi mycket gärna vill se Dig med bekanta komma och hälsa på oss.
Vi berättar om verksamheten, visar anläggningen och hästarna såklart, bjuder på fika, anordnar en fråge-sporttävling, Ni får gratis på plats vår tipster Janne Karlssons ideer inför kvällens Umåkertävlingar förutom att vi umgås såklart.
Vi önskar att Ni SMS:ar eller ringer Er anmälan till oss på 070/276 00 75 (Mats) eller 070/262 58 29 (Annika) så att vi kan beräkna fikatillgången och se till så att vi sköter 50-restriktionen från FHM.
Samma telefonnummer kan Ni ringa för besked på lördagsmorgonen om det är jättetrist väder vilket i så fall gör att vi skjuter denna samling på framtiden.
Hoppas vi ses denna lördag 15 augusti dit Ni mycket gärna får ta med Er anhöriga och bekanta som hittills inte har någon större insyn i vår verksamhet.
Välkommen!
Juli månad inleddes med Lyckseletravet som var trevligt som vanligt trots att det var publikfritt i år. Det tris-ta var väl att vi inte hade så många hästar till start där, men det ryktas redan om att det kan bli fler kallblodslopp i Lycksele nästa år. Skoj!
Vi har haft en bra tävlingsmånad rakt igenom och det speciellt i slutet då vi fått ett gäng segrar till stallet där ”häständringarna” är de att Liatösen lämnat oss för en framtid hos Linn Andersson i Nordmaling medan vi in-handlat varmblodet Peppe Lavec som anlände i förra veckan. 13-åringen är i första hand INTE tänkt för att täv-la utan för att stallets Joakim Rubertsson ska ha en häst att tillgå till provloppen då han är inne på att ta körli-cens till hösten.
Vi har haft Ylva Strömberg som uppskattad sommarvikarie vilket gett oss ytterligare en nivå i träningen då Ylva på ett skickligt sätt ridtränat ett flertal av våra hästar vilket verkligen gör dom gott.
För oss tvåbenta har det inte blivit mycket bad under juli månads kylslagna väder men väl en hel del fiske och ser vi till hästverksamheten i övrigt så har vi haft mycket bra träningsförhållanden och överlag har hästarna utvecklats och tränat mycket bra varför jag ser optimistiskt på kommande hösts tävlande.
Invånarantalet på vår Innergårds-gård har, utöver nämnda Peppe Lavec, även utökats med en liten söt kattunge för sönerna och på tal om Rasmus och Robin så har den förstnämnda också ”sommarjobbat” här hem-ma med en hel del gräsklippning och andra vardagliga sysslor vilket gjort att vi kunnat koncentrera oss ännu mer på kärnverksamheten i form av hästarna och deras träning.
På något sätt har man vant sig vid att travtävlingarna sedan snart fem månader tillbaka är publikfria arrange-mang, men självklart är det alltjämt trist där jag hoppas att vi i hyfsad närtid kan få se en lättnad så att, åtmin-stone, hästägare till startande hästar bereds tillfälle att se tävlingar och lopp på plats.
Det viktigaste är dock självklart att tävlingarna kan genomföras.
Vi ses den 15:e!
Mats Gällerstedt

H Ä S T A R N A 2007/2008

ERNST AF EDA
3 år, valack e Solör Stegg – Kringelandsserina e Lome Elden Godkänd kval 200612.
Ägare: Sandström Roger, Umeå Uppfödare: Aronsson John-Erik, Ehn C, L & J
”Ernst” har utvecklats stadigt under sommaren och om han tidigare slog mycket med huvudet så är det betydligt lugnare nu varför jag tror att det snart ska vara historia. Inom kort ska han gå banjobb på Umåker med förhoppningen att han ska debutera till hösten.
GULI BEST
4 år, valack e Lome Elden – Guli Galant e Järvsöviking 13 starter 1-3-4 159.200:-
Ägare: Andersson E-L, Gällerstedt M & Lia J Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar
Har gjort flera fina lopp här under sommaren där han efter en tredjeplats på Dannero i måndags i Skellefteå äntligen fick ta sin första triumf och det på ett mycket lätt sätt. Roligt!
I fredag godkänd trea på nytt rekord men efter täta starter blir det nu tre veckor utan lopp.
GULI CASTOR
7 år, valack e Järvsöfaks – Ternemy e Elding. 38 starter 11-6-10 354.300:-
Ägare: Stall Lapp Brun KB, Tavelsjö Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar
Tränar nu normalt där han går tio intervaller på rakbanan under varje träningspass. Han känns fin där vi också fortsätter behandling med kyla och laser för att i augusti nu lysa och se hur det är med gaffelbandet. Förhoppningen är att han ska kunna starta under september.
GULI KAJSA
2 år, sto e Bork Odin – Guli Nova e Järvsöfaks. Godkänd premie 200622.
Ägare: Gällerstedt Mats & Nilsson Ernst Uppfödare: Andersson F & HB Andersson Hästar
”Kajsa” har här under juli månad varit på semesterbete hos Tommy Nilsson i Hällfors på andra sidan älven för att få variation i tillvaron. Hon kommer hem nu på måndag och då ska vi träna henne rejält för att kvala till hösten. Redan nu finns tankar på Kriteriestoet 2021.
GULI TONE
3 år, sto e Smedheim Solan – Horgen Gro e Elding. 3 starter 0-1-0 28.500:-
Ägare: Stall Innergård KB, Älta Uppfödare: Andersson F & HB Andersson Hästar
Behandlades måndagen 20/7 av kiropraktiker Maria Öhman som mjukade upp hennes muskelproblem i bogen fram och höger bak. Kändes förbättrad i första jobbet efter det 27/7 varför vi nu planerar för att hon ska starta i augusti där det finns flera lopp att välja mellan.
GULI VINN
7 år, valack e Wikvinn – Guli Galant e Järvsöviking 39 starter 5-10-7 353.100:-
Ägare: Stall Vännfors Odin Uppfödare: Andersson Fredrik, Umeå
Har gjort en start under månaden där han hade nummer 15 på Dannero, ett hopplöst läge och han var också bland de allra sista in på upploppet men avlutade ruskigt fort fram till en fin tredjeplats i tufft sällskap. Starta nu på tisdag 4/8 i ett försök till Greivins Minne i Boden.
KÄLLSJÖLINUS
3 år, valack e Tekno Odin – Kvitheims Karin e H.G.Balder Godkänd kval 200626
Ägare: Stall Tyckt Uppfödare: Domeij Tomas & Asplund Tina
Fick några veckors semester efter att ha kvalat 26 juni. Har därefter fått mycket ridträning av vår sommarvikarie Ylva Strömberg vilket stärkt ryggen och gjort honom mycket gott. Vi fortsätter att träna på och det är inte helt uteslutet att det blir loppdebut under hösten.
KÄLLSJÖVIKING
5 år, valack e Järvsöviking – Kvitheims Karin e H.G.Balder 32 starter 8-8-3 388.600:-
Ägare: Domeij Tomas & Lennart, Asplund Tina Uppfödare: Domeij Tomas & Asplund Tina
Var tvåa efter Guli Major i Boden 7/7 och det på ett mycket bra sätt. Han är därmed kvalificerad till Dubbelcupens final på Hagmyren i september, Han var därefter sämre på Umåker 17/7 och har behandlats efter det. Nästa start blir i V75 på Solänget 22/8.
LIAPRINSEN
3 år, hingst e Spikeld – Eldturi e Järvsöviking 1 start 0-1-0 12.500:-
Ägare: Hellgren Lennart, Umeå Uppfödare: Andersson Eva-Lott & Lia Johannes
Han har verkligen ryckt upp sig under sommaren och är mycket mer fokuserad nu varför det blev loppdebut tidigare än vad vi beräknat och han var också nära att vinna där som knappt slagen tvåa. Han verkar gilla långdistans bäst och kommer att starta i augusti månad igen.
LILLFAX
9 år, valack e Järvsöfaks – Nordli Gullet e Sjefen 78 starter 5-7-10 390.700:-
Ägare och uppfödare: Nordli Sven Olaf, Vännäs
Efter den fina midsommarsegern i Skellefteå var han sämre i Boden 7/7 och hade då också problem med en armbåge vilket han haft då och då under hela livet. Har sen behandlats med liniment, laser och stretchning och är nu bra igen. Startar nästa gång i Boden 13/8.
PEPPE LAVEC
13 år, valack e Love You-Kramer Bahama e Sugercane Hanover 93 starter 10-5-6
Ägare: Gällerstedt Mats, Vännäs Uppfödare: AB Lavec, Vellinge
Nyförvärv i stallet som vårt enda varmblod för dagen. Här finns inga tankar på tävling utan han har kommit som licenshäst för vår skötare Jocke Rubertsson som i höst har tänkt ta körlicens. Är hur som helst en fin och trevlig häst som är mycket lättsam att ha att göra med.
RISÅERLAND
2 år, valack e Ulvsås Zico – Påls Erlin e Pål Even Godkänd premie 200622.
Ägare: Stall Innergård KB, Älta Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarina
Det här blir en stor och mycket vacker häst som fortfarande är i växt. Han fick ta det lugnt ett tag efter premieloppet, men nu tränar vi på vilket flyter mycket bra. Han har lite egen vilja, temperament, men det är inget som stör eller oroar. ”Erland” ska kvala fram på höstkanten.
RISÅJOKER
2 år, valack e Ulvsås Zico – Fjellblessa e Dotterud Teddy
Ägare: Gällerstedt Mats, Vännäs Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarina
Efter sitt försommarproblem med en blödning i en hov har han fått tagit det lugnt under juli månad men ska börja träna igen nu till veckan då han är kvitt hovproblemet. Här är självklart årets mål att han ska gå och klara premieloppstiden innan 31/10 som är slutdatumet.
RISÅTINDER
3 år, valack e Dotterud Teddy – Risåstrimma e Skaffer Brunen Godkänd kval 200612
Ägare: Jonsson Nathalie & Gällerstedt Mats Uppfödare : Jonsson Nathalie
Styrketränas hela tiden efter kvalet och det med fyrhjulsvagn eller i backe vilket han verkligen behöver. Han har ett oerhört långt, fint och vägvinnande steg men det tar ett tag innan han orkar med det och där är vi inte ännu. Det kan bli debut fram på höstkanten.
STÅLVIKTOR
5 år, valack e Bork Odin – Eira e Spang Best 21 starter 4-4-3 256.900:-
Ägare: Johnny Löthberg Konsult AB m fl Uppfödare: Johnny Löthberg Konsult AB, Tavelsjö
Har behandlats av Maria Öhman och startade sen i Skellefteå 27/7 där vi hade tagit bort knäkapporna, han slog sig vänster fram vilket resulterade i en upploppsgalopp vilket var synd då han annars hade blivit sämst trea. Startar nu på tisdag 4/8 i försök till Greivins Minne.
STÅLVILLE
9 år, valack e Lome Elden – Eira e Spang Best 80 starter 8-15-13 626.250:-
Ägare och uppfödare: Johnny Löthberg Konsult AB, Tavelsjö
Svarade för ett bra lopp i Boden 7/7 där han blev trea trots att det var mycket strul på vägen. Trots att han blivit nio år finns det utrustningsmässigt mer att göra, vi kan lätta honom lite mer och jag tror att det finns mer att hämta främst på kortdistans. Startar 13/8 i Boden.
VÄNNFORS GRYNET
4 år, sto e Bork Odin – Vännfors Lotta e Järvsöviking 2 starter 1-0-0 10.500:-
Ägare och uppfödare: Nordli Sven Olaf, Vännäs
Hade tränat bättre under sommaren efter debuten i början av maj då hon inte ville speciellt mycket. Startade åter förra fredagen 24/7 på Umåker och gjorde det bra fram till segern där hon höll de andra ifrån sig. Tanken är att hon ska starta nästa gång på Solänget 11/8.
VÄNNFORS STJÄRNA
5 år, sto e Alm Viktor – Nordli Grynet e Nordli Svarten 26 starter 6-1-5 310.769:-
Ägare och uppfödare: Nordli Sven Olaf, Vännäs
Här skulle jag kunna använda många superlativer efter hennes seger i Dubbelcupsförsöket 27/7 då Sandra Eriksson körde ”Stjärna” som var klart bäst i fältet. Startar nu igen på tisdag 4/8 i Boden i ett försök till Greivins Minne där passande 1640 auto väntar. Finalen körs 13/8.
TRÄNARSTATISTIK STALL GÄLLERSTEDT
Period Antal starter/1-2-3-placeringar/ Segerprocent/Platsprocent / Inkört / Inkört per start)
2001: 5 1-1-1 20 % 60 % 48.500:- 9.700:-
2002: 5 1-1-1 20 % 60 % 53.000:- 10.600:-
2003: 5 0-1-1 0 % 40 % 34.400:- 6.880:-
2004: 6 0-0-1 0 % 17 % 34.000:- 5.667:-
2005: 11 0-4-2 0 % 55 % 87.900:- 7.991:-
2006: 11 3-0-1 27 % 36 % 125.300:- 11.391:-
2007: 13 3-2-3 23 % 62 % 169.900:- 13.069:-
2020: 56 8-9-10 14 % 48 % 553.000:- 9.875:-
2019: 111 14-13-21 13 % 43 % 876.900:- 7.900:-
2018: 107 17-17-16 16 % 47 % 1.016.369:- 9.499:-
2017: 108 9-16-9 8 % 31 % 522.200:- 4.835:-
2016: 122 11-21-16 9 % 39 % 747.500:- 6.127:-
2015: 149 18-18-20 12 % 38 % 776.600:- 5.212:-
Kommentar:
Juli blev en bra månad med nästan 170.000 kr inkört på 13 starter som gav tre segrar och åtta pallplatser. Totalt i år har vi hittills kört in 553.000 kr på 56 starter vilket ger fina 9.875 kr/start.