Robert Marmdahl

Robert Marmdahl

Syssla: Platschef Arctic Bus i Lycksele sedan snart 20 år.

Född (när/var): Född 3 januari 1971 i Lycksele men uppvuxen på bondgård i Rusele mellan Storuman och Lycksele.

Bor: På Tennvägen i Lycksele.

Familj: Singel, tre vuxna söner        .

Anknytning till Stall Gällerstedt: Jag och Mats var skolkamrater under högstadiet, bodde grannar under ungdomsåren och varit goda vänner sedan lång tid. Mats är en vän att lita på i vått och torrt. Jag är med på Guli Vinn och Stall Innergård med de blivande kallblodsstjärnorna Guli Tone och Risåerland.

 Favorithäst(ar): Face The Evil, bara namnet. Var en riktig hedershäst med en lång karriär.

 Tvåbenta travfavoriter: Thomas Uhrberg, Erik Adielsson och Janne Norberg vet hur man träffar starten i voltstart. Emilia Leo är en av de nya favoriterna både i monté och i sulky. Hon körde Guli Vinn till ett tredjepris i Björnkampen förra sommaren.

 Bästa travminne: Unionskampen 1 oktober 2016 då Solör Stegg svarade Tekno Odin och öppnade på 13,0. Ett fartfullt lopp där Tekno Odin satte världsrekord för kallblod på 2140a med 19,1.

 Bästa spelminne: Spelar inte så mycket och har inte vunnit någon större vinst. Gillar att spela V75 på lördagar.

 Irriterande trav/spelminnen: Har inget minne av att jag blir irriterad av trav eller spel. Var möjligtvis den gången för åtta, tio år sedan då Erik Adielsson fick orsaka två omstarter på V75 för han skyllde att publiken stört hästen i volten. Hade han blivit avkörd så hade reserven gått in och jag satt sjuan på V75 men det var ingen jätteutdelning som stod på spel.

 Ser på TV: Ser väldigt lite på TV, gillar dokumentärer och givetvis trav när jag har möjlighet.

 Fritidsintressen: Franska veteranbilar, har haft en Citroen DSuper 5 tidigare men nu har jag en Renault 4 Laban i min ägo.

 Egna sportmeriter: Där är det sämre, jag har inte några egna sportmeriter.