Risåtinder

Far: Dotterud Teddy (NO)

Mor: Risåstrimma

Morfar: Skaffer Brunen (NO)

Född: 2017 (4år)

Kön: Valack

Ägare: Jonsson Nathalie & Gällerstedt Mats

Uppfödare: Jonsson Nathalie

4 starter 0-1-1

Inkörda: 25 800:-

Travinfo

2021-09-30

Hade problem med armbågen vid starten i mitten av augusti och gicks därefter igenom och behandlades av veterinär. Fick sen ta det lugnt ett tag men har nu tränat på ett bra sätt, känns riktig fin för dagen och kommer att starta på Solänget såväl 4/10 som10/10.

2021-08-31

Var inte alls till sin fördel när han startade i Skellefteå 17/8 och var öm i framknäna efter det varför han gåtts igenom av veterinär. Har helt enligt plan fått tagit det lite lugnt ett tag, ska nu tränas igång men det är inte aktuellt med någon loppstart under den närmaste tiden.

2021-07-31

Startade i Lycksele 6/7 och var inte långt efter segraren som klart godkänd tvåa. (Hade vi vunnit hade jag blivit kuskchampion där…) Har därefter behandlats av kiropraktiker och känns nu riktigt fin på alla sätt och vis varför vi nu ska vässa honom för start i Skellefteå 17/8.

2021-06-30

Starten på en tung bana i Skellefteå 22/5 har vi glömt men tyvärr blev han sen förkyld varför vi fick stå över tänkt revansch 3/6. Är nu jättefin i träningen efter att ha tillfrisknat och kommer ut i Sverker Karlssons minneslopp i Lycksele 6/7 där han står intressant inne.

2021-05-31

Startade i Skellefteå lördag 22/5 på en blöttung och riktigt dålig bana som inte alls passade honom och inte heller mina grusiga kuskögon. Trots att han där blev godkänd som fyra sa det inte så mycket. Formen känns fortsatt fin och vi startar nu igen i Boden på torsdag 3/6

2021-04-30

Har som bekant varit sen i sin utveckling men har här under våren vuxit ikapp sin kropp, blivit rejält stark och betydligt bättre i sin aktion med sina fina långa steg. Loppdebuterade på Umåker i torsdags där han tog en tredjeplats på ett klart bra sätt med krafter kvar.

2021-03-31

Det börjar närma sig tävlande för Risåtinder som hela tiden visat talang men vuxit rejält och behövt mycket tid på sig. Han blir bara starkare och starkare, nu går vi in i en period där vi börjar vässa honom i träningen med målet att hans ska debutera i slutet av maj eller i juni.

2021-02-28

Har ju fått ett extra träningsår på sig eftersom han växte länge och har blivit riktigt stor. Detta har gjort honom gott. Det är en stark häst som drar iväg med jättelånga vägvinnande steg. Jag ser verkligen fram mot att få börja tävla med honom under kommande sommar.

2021-01-31

Han är ivrig och förväntansfull på att slippa snöunderlag och brodd under hovarna då det inte är något han gillar utan tvärtom. Tränar i alla fall på ett bra sätt och känns färdig att börja ta tag i det här med att tävla då vi får härligt barmarksunderlag in mot sommaren.

2020-12-31

En långstegad häst som blivit riktigt stor efter att ha växt länge varför han tagit tid på sig. Kvalade på en 44-tid i somras, har i höst också gått banjobb på bra sätt men då han inte är bra på brodd ska han slippa det varför vi väntar med debuten tills vi har fast torrt underlag.

2020-11-30

Samma som för Risåerland att han slagit sig på bakbenen varför vi nu tar bort järnskorna och kör med aluminiumskor fram. Det krävs bara några dagars vila innan träningen är igång igen men dom kan bli ängsliga de första rundorna efter en sån incident som dock inte är allvarlig.

2020-10-31

Travar nu mycket rakt och fint där det tidigare ”sneda” i agerandet tacksamt nu är historia. Har under månaden gått kontinuerliga banjobb på Umåker och blir starkare i aktionen. Allt är bra där vi tidigt bestämde att vänta med tävlandet till 2021. Kvalet är ju redan avklarat

2020-09-30

Gick nyligen ett banjobb inne på Umåker i 38-fart med en klart snabbare bit till slut. Jag är väldigt nöjd med honom även om han varit lite sen i utvecklingen. Jag har tidigare skojat om att jag kommer ta fem raka med honom när vi debuterar till våren och får väl stå för det.

2020-08-31

Går fortsatt tung och behövlig styrketräning med fyrhjulsvagn eller i backe vilket han mår bra av. Det här kommer att bli en mycket bra häst även om han är lite sen i utvecklingen och någon treåringsstart blir det inte varför vi nu förbereder oss för en värdefull träningsvinter.

2020-07-31

Styrketränas hela tiden efter kvalet och det med fyrhjulsvagn eller i backe vilket han verkligen behöver. Han har ett oerhört långt, fint och vägvinnande steg men det tar ett tag innan han orkar med det och där är vi inte ännu. Det kan bli debut fram på höstkanten.

2020-06-30

Har blivit bättre med sin sneda bog och var toppfin i kvalet som han klarade utan problem. Nu ska vi träna styrka så att han blir riktigt rak och fin i gången där planerna på en debut till hösten fortfarande finns där. Det känns som att ”Tinder” kommer att bli något riktigt extra.

2020-05-31

Har behandlats av kiropraktiker Maria Öhman för sin sneda bog och blivit klart bättre men ska få ytterligare en behandling. Tanken är att han ska kvala på Umåker 12/6, han har tagit sig rejält på slutet trots krämpan men är inte startklar varför tävlande dröjer till hösten.

2020-04-30

Gillar verkligen inte is och broddar varför vi nu kan börja se fram mot hans bästa årstid. Har gjort illa sig i hagen varför han ska få träffa hästkiropraktikern inom kort vilken får dra till en bog där han är aningen sned. Annars tar han sig träningsmässigt bra kontinuerligt hela tiden.

2020-03-31

Gillar verkligen inte is och broddar varför vi nu kan börja se fram mot hans bästa årstid. Har gjort illa sig i hagen varför han ska få träffa hästkiropraktikern inom kort vilken får dra till en bog där han är aningen sned. Annars tar han sig träningsmässigt bra kontinuerligt hela tiden.

2020-02-29

Tränas flera gånger i veckan i backe för att han ska lära sig att koordinera sitt långa fantastiskt fina steg. Han ligger efter de andra treåringarna i utvecklingen så här långt, men tar stadiga kliv hela tiden och det nu med målet att han ska kvala före halvårsskiftet.

2020-01-31

Blev frisk in på nyåret men fick för sig att gärna bita oss varför han nu är valack och tacksamt nog också lugnare till humöret. Blir bättre och bättre i träningen och har verkligen ett fint steg och jag är tämligen övertygad om att det blir en bra häst även om han ligger lite efter.

2019-12-31

Kommande vecka ska han bli kvitt sin vargtand som gör att springer lite snett där hela problemet sitter i just munnen. Han körs mycket med fyrhjulsvagn då han behöver styrka för att orka med sitt långa vägvinnande steg. Kval till våren då det blivit sommarbanunderlag.

2019-11-30

Kommande vecka ska han bli kvitt sin vargtand som gör att springer lite snett där hela problemet sitter i just munnen. Han körs mycket med fyrhjulsvagn då han behöver styrka för att orka med sitt långa vägvinnande steg. Kval till våren då det blivit sommarbanunderlag.

2019-10-31

Allt är bra och vi tränar på vilket han behöver stora doser av för att orka med sitt långa steg. Han växer alltjämt, är otroligt bildskön och även riktigt tam och lätthanterlig för att bara vara två år. Gick som sagt premielopp mitt i sommaren på bra sätt men kvalet tar vi till våren då han blivit tre år.

2019-09-30

Kom till Innergård i mitten av september, men redan i juli såg jag hans premielopp i Skellefteå där han visade upp sitt långa fina steg. Han är snygg som en tavla, men behöver mycket träning som vi varvar med lugn fyrhjulsvagnskörning. Knappast något kval i år.