Risåjoker

Far: Ulvsås Zico

Mor: Fjellblessa (NO)

Morfar: Dotterud Teddy (NO)

Född: 2018 (2år)

Kön: Hingst

Ägare: Gällerstedt Mats, Vännäs

Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarinar

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

20200930

Klarade premietiden 14/9 på ett bra sätt efter att han fått bra träning under en månad. Är fortsatte lite efter i utvecklingen, men fin och rentravande i aktionen och behöver inga skydd. Är nu till salu för den hugade spekulanten som kan få mycket trevligt med ”Joker”.

20200831

Försommarens hovproblem är nu historia även om vi där och då tappade en hel del i träningen, men nu har han tränats rationellt under denna augustimånad och det på ett bra sätt utan några som helst problem. Kommer att gå premielopp på Umåker nu på lördag 5/9.

20200731

Efter sitt försommarproblem med en blödning i en hov har han fått tagit det lugnt under juli månad men ska börja träna igen nu till veckan då han är kvitt hovproblemet. Här är självklart årets mål att han ska gå och klara premieloppstiden innan 31/10 som är slutdatumet.

20200630

Har vilat efter sin blödning i hoven som han fick efter att ha trampat på en sten varför han nu fått en sko som hoven inte kan röra sig i. Han har under juni bara gått i hagen och vilat sig, men ska snart börja tränas igen. Tanken är alltjämt att han ska gå premielopp i sommar.

20200531

Har utvecklats rejält under de senaste månaderna, men trampade tyvärr på en sten och fick en blödning i hoven som vi kan jämföra med en blånagel. Blev då logiskt ömfotad och har stått över träningen. Ska nu träna igen och det med målet att han ska premielopp i sommar.

20200430

Har utvecklats rejält på slutet efter att han kastrerades i början av året. Han har överraskat positivt under senare tid då han verkligen tar till sig träningen på ett starkt och klokt sätt. Gick sitt första träningsjobb på bana förra veckan och gick, i långvagn, direkt premietid.

20200331

Kastrerades i januari varefter han har blivit lugnare till sitt uppträdande även om han fortfarande kan vara lite lat i träningsjobben. Han visar dock hela tiden att han verkligen kan springa. Kommer inom kort att åka med till Umåker för att gå sitt första banjobb där.

20200229

Allt har gått bra efter att han kastrerades under januari månad. Han sköter sig bra, är numera betydligt lugnare och trevligare att ha att göra med, men han kan dock vara lite lat och ha svårt att ta i mellan varven. Travsäkerheten och kapaciteten finns dock där.

20200131

Har inte haft sin roligaste månad då han dels var med om en incident där han fick en lång solotur och dessutom är han numera också valack. Annars är det en fin travare som nu tränar på ett bra sätt och ”könsbytet” har också gjort honom lugnare på ett värdefullt sätt.

20191231

Påminner på många sätt mycket om kompisen ”Erland”, men är lite mindre i kroppen och latare till sitt sätt. Följer samma träningsupplägg som Risåerland och även ”Joker” har under denna månad blivit kvitt sina vargtänder och visade direkt att det var skönt och efterlängtat.

20191130

Är i samma träningsfas som ”Erland” med just nu långa värdefulla träningsjobb som fungerar helt utan krux. Har ett mycket fint steg och är rejält charmig med en egen stark personlighet. Det känns som att vi kommit igång mycket bra då han bara varit hos oss i ett drygt kvartal.

20191031

Är mindre till växten än kompisen ”Erland” och ännu så länge lite mer lat. Körs också helt problemfritt i vagn nu ute på åkern där vi kör i stora vida åttor så att dom får lära sig svänga höger och vänster. Jag tycker att båda dessa ettåringar lär sig fort och utvecklas helt enligt planeringen.

20190930

Precis som Risåerland kom han till oss i början av september och var då inte mer än ledd med grimma. Upplägget har varit och är precis detsamma som för ”Erland” och hittills har vi inget att klaga på. Spännande med avkommor efter Ulvsås Zico som börjat bra i aveln.