Risåerland

Far: Ulvås Zico

Mor: Påls Erlin (NO)

Morfar: Pål Even (NO)

Född: 2018 (3år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Innergård KB, Älta

Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarina

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

20201231

Ove A Lindqvist körde honom såväl i sommarens premielopp som i kvalloppet för ett par veckor sedan. Vi har varit nöjda med honom hela året och det var också uppfödaren som hälsade på och körde honom i tisdags. Debut i maj, juni. Kriterieförsöken finns i tankarna.

20201130

Har med järnskor fram slagit sig på bakbenen varför vi nu ska skifta till aluminiumskor på framhovarna. I ett kort perspektiv kan han bli rädd för att springa varför vi tar det försiktigt ett tag. Annars känns han fin och har fortsatt att växa så att han nu blivit riktigt bitig.

20201031

Allt är bra med ”Erland” som har fått på sig vinterskorna och börjat tränas på vinterunderlaget. Han växer fortfarande, blir högre bak och blir en stor häst. Ska snart gå banjobb på Umåker med tanken på att han ska gå ut i kvallopp 13/11 alternativt 30/11

20200930

Har besvärats av en hovböld som dom ofta får då det blir lerigt i hagarna, men det är åtgärdat varför han får några vilodagar. Är annars fortfarande bra i träningen och visar att han förstår vad det går ut på. Tanken är att det blir kval 13/11 under Umåkers kallblodsdag.

20200831

En stor och vacker häst som bara blir bättre och bättre i träningen. Han var för några veckor sedan in på Umåker för ett banjobb där han verkligen visade fina takter och skötte sig med den äran. En härligt lugn individ som vi ska kvala i höst och det förmodligen med Guli Kajsa.

20200731

Det här blir en stor och mycket vacker häst som fortfarande är i växt. Han fick ta det lugnt ett tag efter premieloppet, men nu tränar vi på vilket flyter mycket bra. Han har lite egen vilja, temperament, men det är inget som stör eller oroar. ”Erland” ska kvala fram på höstkanten.

20200630

”Premade” på Solänget förra måndagen utan problem där körande Ove A Lindqvist var mycket nöjd. ”Erland” gick ifrån oss andra (jag körde Guli Kajsa) enkelt över upploppet. Gillar dock inte innerspåret men det är en träningssak. Tränas nu för att kvala i september månad.

20200531

Han har besvär i munnen och drar iväg väldeliga när man drar i vänstertömmen. Han ska kollas nu efter helgen och det ska inte vara några problem att få ordning på det. Tränar annars alltid mycket bra och ska ut i premielopp efter att vi fått ordning på munproblemet.

20200430

Han har ett jäkla fint steg och driv och kommer att bli en mycket fin travare. Problemet har varit att han slängt mycket med huvudet, efter tandläkarbehandling är det dock betydligt lugnare och bättre då han nu springer rakare och inte kastar med huvudet lika mycket.

20200331

Har gått sitt första banjobb på Umåker där han travade i lugn 2.30-fart på ett bra sätt. Han slänger dock med huvudet en del, har tandproblem vilket ska åtgärdas inom kort då hästtandläkaren kommer till Innergård. Har nu anmälts till kallblodsklassikern 2021/22.

20200229

Allt fungerar enligt plan där han tränar bra och det numera upp mot millånga rejäla turer. Sköter sig mycket bra för att vara en tvååring, snäll och trevlig på alla sätt och vis och är i travet väldigt långbent. Här ska det kunna bli premielopp redan under vår eller försommar.

20200131

Har utvecklats flera positiva hack sedan han blev valack och det utan några som helst problem. Han var i närheten och med om båda januariincidenterna vilka han hanterade hur lugnt och bra som helst. Som det känns nu kan han gå premielopp redan till våren.

20191231

Har som flera av våra yngre hästar fått sina vargtänder utdragna vilket alltid är positivt för hästarna. Är nu upp i träningsrundor på fem, sex kilometer efter landsvägen uppströms Umeälven, har mycket långa fina steg och sköter sig föredömligt efter ”könsbytet”.

20191130

Blev rejält odygdig till humöret och därför valack här i slutet av månaden vilket gick bra. Vi har kommit igång med träningen igen och det känns mycket bra. Nu är han som kompisen ”Joker” inkörd och travar i jobben tre, fyra kilometer utan problem. Bjuder in till träff 14/12.

20191031

Ny häst i tvåhästarsbolaget Stall Innergård. Våra nya Ulvsås Zico-avkommor (se även Risåjoker) har gett ett mycket bra intryck så här långt hemma hos oss. ”Erland” har börjat köras framför vagn vilket fungerar helt utan problem. Är alltjämt pigg och framåt och intressant med sitt långa fina steg.

20190930

Kom till oss i början av september och var då inte mer än ledd med grimma. Inledningsvis skämde vi bort och tämjde honom för att nu ha börjat tömköra honom vilket fungerar mycket bra. Han påminner mycket om ”Joker” men är lite större och lite lugnare.