Risåerland

Far: Ulvås Zico

Mor: Påls Erlin (NO)

Morfar: Pål Even (NO)

Född: 2018 (3år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Innergård KB, Älta

Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarina

2 starter 0-0-1

Inkörda: 13 500:-

Travinfo

2021-09-30

Behandlades som bekant för en harhas i början av juli, tränades därefter i gång på ett bra sätt och gjorde comeback i tisdags på Umåker där han förvisso travade bra men varvade lathet med stress. Behöver fler lopp för att vänja sig vid loppmiljö. Startar 15/10 i Skellefteå.

2021-08-31

Harhasingreppet i juli har gått bra och gett önskvärt resultat. Körde honom i ett banjobb inne på Umåker förra veckan i 35-fart/1600 meter där han kändes mycket bra. Kommer att göra comeback på Umåker 28/9 och sen har han ett liknande lopp i Skellefteå i oktober.

2021-07-31

Är åtgärdad i harhasen vänster bak som irriterat honom ett tag. Efter tre veckors konvalescensperiod efter det har vi nu börjat träna honom igen och det känns inte som han tappat något under frånvaron. Han känns bra varför det kan bli ny start om någon månad.

2021-06-30

Jag hävdar fortfarande att ”Erland” blir en fin häst även om han i debuten uppträdde mycket orutinerat och mest tittade sig omkring och varierade mellan spåren. Startar i Lycksele 2/7 vilket vi tar som träning för att sen åtgärdas för harhas (inflammation) i vänster bakben.

2021-05-31

Han fortsätter att utvecklas hela tiden men växer också rejält mycket där han nu ser ut som en dragsterbil, hög där bak. Det är bättre med tänderna, vi testade att köra honom barfota fram men det fungerade inte nu. Eventuell start i Boden 10/6, annars debut i Lycksele.

2021-04-30

Har för tillfället något mindre problem med en tand som stör vilket tandläkaren ska kika på inom kort. Är annars mycket fin, utvecklas och tränar mycket bra hela tiden. Det fattas några snäpp varför han nu ska få gå en del banjobb här framöver för att sen starta igång i sommar.

2021-03-31

Det börjar närma sig tävlande för Risåtinder som hela tiden visat talang men vuxit rejält och behövt mycket tid på sig. Han blir bara starkare och starkare, nu går vi in i en period där vi börjar vässa honom i träningen med målet att hans ska debutera i slutet av maj eller i juni.

2021-02-28

Hade en del småskavanker som veterinären åtgärdat under månaden, var framför allt lite stum i högertömmen vilket har släppt på bra sätt nu. Springer nu helt rakt och mycket fint. Här väntar vi på att det ska bli broddfritt för att börja vässa honom för tävlingsdebuten.

2021-01-31

Tillhör skaran som inte gillar att springa på brodd, men han tränar på riktigt bra här undervintern och allt är bra med honom. Tanken är att han ska kunna gå en 35-tid innan det är dags att loppdebutera vilket han förhoppningsvis kan göra i maj, juni någon gång.

2020-12-31

Ove A Lindqvist körde honom såväl i sommarens premielopp som i kvalloppet för ett par veckor sedan. Vi har varit nöjda med honom hela året och det var också uppfödaren som hälsade på och körde honom i tisdags. Debut i maj, juni. Kriterieförsöken finns i tankarna.

2020-11-30

Har med järnskor fram slagit sig på bakbenen varför vi nu ska skifta till aluminiumskor på framhovarna. I ett kort perspektiv kan han bli rädd för att springa varför vi tar det försiktigt ett tag. Annars känns han fin och har fortsatt att växa så att han nu blivit riktigt bitig.

2020-10-31

Allt är bra med ”Erland” som har fått på sig vinterskorna och börjat tränas på vinterunderlaget. Han växer fortfarande, blir högre bak och blir en stor häst. Ska snart gå banjobb på Umåker med tanken på att han ska gå ut i kvallopp 13/11 alternativt 30/11

2020-09-30

Har besvärats av en hovböld som dom ofta får då det blir lerigt i hagarna, men det är åtgärdat varför han får några vilodagar. Är annars fortfarande bra i träningen och visar att han förstår vad det går ut på. Tanken är att det blir kval 13/11 under Umåkers kallblodsdag.

2020-08-31

En stor och vacker häst som bara blir bättre och bättre i träningen. Han var för några veckor sedan in på Umåker för ett banjobb där han verkligen visade fina takter och skötte sig med den äran. En härligt lugn individ som vi ska kvala i höst och det förmodligen med Guli Kajsa.

2020-07-31

Det här blir en stor och mycket vacker häst som fortfarande är i växt. Han fick ta det lugnt ett tag efter premieloppet, men nu tränar vi på vilket flyter mycket bra. Han har lite egen vilja, temperament, men det är inget som stör eller oroar. ”Erland” ska kvala fram på höstkanten.

2020-06-30

”Premade” på Solänget förra måndagen utan problem där körande Ove A Lindqvist var mycket nöjd. ”Erland” gick ifrån oss andra (jag körde Guli Kajsa) enkelt över upploppet. Gillar dock inte innerspåret men det är en träningssak. Tränas nu för att kvala i september månad.

2020-05-31

Han har besvär i munnen och drar iväg väldeliga när man drar i vänstertömmen. Han ska kollas nu efter helgen och det ska inte vara några problem att få ordning på det. Tränar annars alltid mycket bra och ska ut i premielopp efter att vi fått ordning på munproblemet.

2020-04-30

Han har ett jäkla fint steg och driv och kommer att bli en mycket fin travare. Problemet har varit att han slängt mycket med huvudet, efter tandläkarbehandling är det dock betydligt lugnare och bättre då han nu springer rakare och inte kastar med huvudet lika mycket.

2020-03-31

Har gått sitt första banjobb på Umåker där han travade i lugn 2.30-fart på ett bra sätt. Han slänger dock med huvudet en del, har tandproblem vilket ska åtgärdas inom kort då hästtandläkaren kommer till Innergård. Har nu anmälts till kallblodsklassikern 2021/22.

2020-02-29

Allt fungerar enligt plan där han tränar bra och det numera upp mot millånga rejäla turer. Sköter sig mycket bra för att vara en tvååring, snäll och trevlig på alla sätt och vis och är i travet väldigt långbent. Här ska det kunna bli premielopp redan under vår eller försommar.

2020-01-31

Har utvecklats flera positiva hack sedan han blev valack och det utan några som helst problem. Han var i närheten och med om båda januariincidenterna vilka han hanterade hur lugnt och bra som helst. Som det känns nu kan han gå premielopp redan till våren.

2019-12-31

Har som flera av våra yngre hästar fått sina vargtänder utdragna vilket alltid är positivt för hästarna. Är nu upp i träningsrundor på fem, sex kilometer efter landsvägen uppströms Umeälven, har mycket långa fina steg och sköter sig föredömligt efter ”könsbytet”.

2019-11-30

Blev rejält odygdig till humöret och därför valack här i slutet av månaden vilket gick bra. Vi har kommit igång med träningen igen och det känns mycket bra. Nu är han som kompisen ”Joker” inkörd och travar i jobben tre, fyra kilometer utan problem. Bjuder in till träff 14/12.

2019-10-31

Ny häst i tvåhästarsbolaget Stall Innergård. Våra nya Ulvsås Zico-avkommor (se även Risåjoker) har gett ett mycket bra intryck så här långt hemma hos oss. ”Erland” har börjat köras framför vagn vilket fungerar helt utan problem. Är alltjämt pigg och framåt och intressant med sitt långa fina steg.

2019-09-30

Kom till oss i början av september och var då inte mer än ledd med grimma. Inledningsvis skämde vi bort och tämjde honom för att nu ha börjat tömköra honom vilket fungerar mycket bra. Han påminner mycket om ”Joker” men är lite större och lite lugnare.