Risåerland

Far: Ulvås Zico

Mor: Påls Erlin (NO)

Morfar: Pål Even (NO)

Född: 2018 (4 år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Innergård KB, Älta

Uppfödare: Ådin Bertil & Isaksson Katarina

13 starter 1-2-1

Inkörda: 91 900:-

Travinfo

2022-08-31

Jag tycker att han fortsätter att utvecklas i stadig takt i träningen men under augusti blev det inget loppframträdande efter att han startat tre gånger i juli och då blev lite sliten. Är dock på gång och kommer nu att starta antingen på Solänget 11/9 eller hemma på Umåker 16/9.

2022-07-31

Har startat tre gånger under juli där han under premiärdagen i Lycksele var bra som tvåa. Sen bromsade han sig i galopp i starten därefter och satt sen fast i Solängetloppet. Har visat otrolig startsnabbhet. Då han är plattfotad kör vi med skor nästa gång på Dannero 22/8.

2022-06-30

Junistarten på Solänget utgick från bakspår på kortdistans där vi hamnade i den sämsta startryggen och var sist in i första sväng. När vi på baksidan gick på igen hamnade vi i ytterligare en trött rygg men avslutningen var okej. Startar åter i Lycksele nu på fredag 1/7.

2022-05-31

Startade på Umåker 13/5 där travet och inställningen fungerade bättre än tidigare för Ove A. Dock blev det galopp dryga halvvarvet kvar på grund av besvär i munnen där tänderna är fixade nu. Startar 14/6 på Solänget i ett kortlopp med bilstart och sen 1/7 i Lycksele.

2022-04-30

”Erland” har utvecklats mycket under vintern och blivit mer fokuserad när vi nu satt på honom skygglappar. Däremot lurade han mig i värmningen att sätta på honom boots i torsdags vilket blev galet, han rekordsänkte i alla fall med ett par sekunder i tuff konkurrens

2022-03-31

Har känts riktigt fin i träningen här på slutet och det såväl här hemma som i ett banjobb inne på Umåker. Har inte startat sedan årsskiftet, men nu i april är det dags där vi planerar för en loppåterkomst i ett 4-åringslopp i Boden 28/4 där han bland annat ställs mot Guli Kajsa.

2022-02-28

Allt är bra med ”Erland” som är inne i en träningsperiod som han tar till sig på ett bra sätt. Tyvärr finns det inte heller i mars några lämpliga lopp då jag inte vill starta honom på Umåker där han bestämt visat att han inte trivs. Återkommer i Bodenlopp i början av april.

2022-01-31

Startade i Boden 2/1 men bröt då ut för körande Ove Ander och galopperade en längre bit innan han avslutade godkänt till slut. Tränar nu på bra här hemma, veterinär ska gå igenom honom men vi tror inte han har några krämpor. Tanken är att han ska starta igen i mars.

2021-12-31

Blev tvåa i Boden i decemberstarten och det på ett klart godkänt sätt. Han fungerar hyfsat på brodd men jag tror han blir ännu bättre utan. Har utvecklats och tagit sig på slutet och får fortsätta att lära sig genom att starta vilket han närmast gör nu på söndag 2/1 i Boden.

2021-11-30

Att han inte gillar Umåker gav han ytterligare ett bevis för vid novemberstarten på just hemmabanan då han fick förtvivlad hemlängtan och uppvisade förbrytartendenser under loppet. Tränar annars bra, är fin i travet och kommer att starta igen i Boden 12/12.

2021-10-31

Stallets enda vinnare under oktober då han i Skellefteå, körd av Ove A Lindqvist, vann enkelt med 3.5 längd på en näst intill ospringbar bana. Detta efter att han tjurat i starten tidigare och då hade en del hyss för sig. Skoj att det släppte nu. Eventuell start på Umåker 12/11.

2021-09-30

Behandlades som bekant för en harhas i början av juli, tränades därefter i gång på ett bra sätt och gjorde comeback i tisdags på Umåker där han förvisso travade bra men varvade lathet med stress. Behöver fler lopp för att vänja sig vid loppmiljö. Startar 15/10 i Skellefteå.

2021-08-31

Harhasingreppet i juli har gått bra och gett önskvärt resultat. Körde honom i ett banjobb inne på Umåker förra veckan i 35-fart/1600 meter där han kändes mycket bra. Kommer att göra comeback på Umåker 28/9 och sen har han ett liknande lopp i Skellefteå i oktober.

2021-07-31

Är åtgärdad i harhasen vänster bak som irriterat honom ett tag. Efter tre veckors konvalescensperiod efter det har vi nu börjat träna honom igen och det känns inte som han tappat något under frånvaron. Han känns bra varför det kan bli ny start om någon månad.

2021-06-30

Jag hävdar fortfarande att ”Erland” blir en fin häst även om han i debuten uppträdde mycket orutinerat och mest tittade sig omkring och varierade mellan spåren. Startar i Lycksele 2/7 vilket vi tar som träning för att sen åtgärdas för harhas (inflammation) i vänster bakben.

2021-05-31

Han fortsätter att utvecklas hela tiden men växer också rejält mycket där han nu ser ut som en dragsterbil, hög där bak. Det är bättre med tänderna, vi testade att köra honom barfota fram men det fungerade inte nu. Eventuell start i Boden 10/6, annars debut i Lycksele.

2021-04-30

Har för tillfället något mindre problem med en tand som stör vilket tandläkaren ska kika på inom kort. Är annars mycket fin, utvecklas och tränar mycket bra hela tiden. Det fattas några snäpp varför han nu ska få gå en del banjobb här framöver för att sen starta igång i sommar.

2021-03-31

Det börjar närma sig tävlande för Risåtinder som hela tiden visat talang men vuxit rejält och behövt mycket tid på sig. Han blir bara starkare och starkare, nu går vi in i en period där vi börjar vässa honom i träningen med målet att hans ska debutera i slutet av maj eller i juni.

2021-02-28

Hade en del småskavanker som veterinären åtgärdat under månaden, var framför allt lite stum i högertömmen vilket har släppt på bra sätt nu. Springer nu helt rakt och mycket fint. Här väntar vi på att det ska bli broddfritt för att börja vässa honom för tävlingsdebuten.

2021-01-31

Tillhör skaran som inte gillar att springa på brodd, men han tränar på riktigt bra här undervintern och allt är bra med honom. Tanken är att han ska kunna gå en 35-tid innan det är dags att loppdebutera vilket han förhoppningsvis kan göra i maj, juni någon gång.

2020-12-31

Ove A Lindqvist körde honom såväl i sommarens premielopp som i kvalloppet för ett par veckor sedan. Vi har varit nöjda med honom hela året och det var också uppfödaren som hälsade på och körde honom i tisdags. Debut i maj, juni. Kriterieförsöken finns i tankarna.

2020-11-30

Har med järnskor fram slagit sig på bakbenen varför vi nu ska skifta till aluminiumskor på framhovarna. I ett kort perspektiv kan han bli rädd för att springa varför vi tar det försiktigt ett tag. Annars känns han fin och har fortsatt att växa så att han nu blivit riktigt bitig.

2020-10-31

Allt är bra med ”Erland” som har fått på sig vinterskorna och börjat tränas på vinterunderlaget. Han växer fortfarande, blir högre bak och blir en stor häst. Ska snart gå banjobb på Umåker med tanken på att han ska gå ut i kvallopp 13/11 alternativt 30/11

2020-09-30

Har besvärats av en hovböld som dom ofta får då det blir lerigt i hagarna, men det är åtgärdat varför han får några vilodagar. Är annars fortfarande bra i träningen och visar att han förstår vad det går ut på. Tanken är att det blir kval 13/11 under Umåkers kallblodsdag.

2020-08-31

En stor och vacker häst som bara blir bättre och bättre i träningen. Han var för några veckor sedan in på Umåker för ett banjobb där han verkligen visade fina takter och skötte sig med den äran. En härligt lugn individ som vi ska kvala i höst och det förmodligen med Guli Kajsa.

2020-07-31

Det här blir en stor och mycket vacker häst som fortfarande är i växt. Han fick ta det lugnt ett tag efter premieloppet, men nu tränar vi på vilket flyter mycket bra. Han har lite egen vilja, temperament, men det är inget som stör eller oroar. ”Erland” ska kvala fram på höstkanten.

2020-06-30

”Premade” på Solänget förra måndagen utan problem där körande Ove A Lindqvist var mycket nöjd. ”Erland” gick ifrån oss andra (jag körde Guli Kajsa) enkelt över upploppet. Gillar dock inte innerspåret men det är en träningssak. Tränas nu för att kvala i september månad.

2020-05-31

Han har besvär i munnen och drar iväg väldeliga när man drar i vänstertömmen. Han ska kollas nu efter helgen och det ska inte vara några problem att få ordning på det. Tränar annars alltid mycket bra och ska ut i premielopp efter att vi fått ordning på munproblemet.

2020-04-30

Han har ett jäkla fint steg och driv och kommer att bli en mycket fin travare. Problemet har varit att han slängt mycket med huvudet, efter tandläkarbehandling är det dock betydligt lugnare och bättre då han nu springer rakare och inte kastar med huvudet lika mycket.

2020-03-31

Har gått sitt första banjobb på Umåker där han travade i lugn 2.30-fart på ett bra sätt. Han slänger dock med huvudet en del, har tandproblem vilket ska åtgärdas inom kort då hästtandläkaren kommer till Innergård. Har nu anmälts till kallblodsklassikern 2021/22.

2020-02-29

Allt fungerar enligt plan där han tränar bra och det numera upp mot millånga rejäla turer. Sköter sig mycket bra för att vara en tvååring, snäll och trevlig på alla sätt och vis och är i travet väldigt långbent. Här ska det kunna bli premielopp redan under vår eller försommar.

2020-01-31

Har utvecklats flera positiva hack sedan han blev valack och det utan några som helst problem. Han var i närheten och med om båda januariincidenterna vilka han hanterade hur lugnt och bra som helst. Som det känns nu kan han gå premielopp redan till våren.

2019-12-31

Har som flera av våra yngre hästar fått sina vargtänder utdragna vilket alltid är positivt för hästarna. Är nu upp i träningsrundor på fem, sex kilometer efter landsvägen uppströms Umeälven, har mycket långa fina steg och sköter sig föredömligt efter ”könsbytet”.

2019-11-30

Blev rejält odygdig till humöret och därför valack här i slutet av månaden vilket gick bra. Vi har kommit igång med träningen igen och det känns mycket bra. Nu är han som kompisen ”Joker” inkörd och travar i jobben tre, fyra kilometer utan problem. Bjuder in till träff 14/12.

2019-10-31

Ny häst i tvåhästarsbolaget Stall Innergård. Våra nya Ulvsås Zico-avkommor (se även Risåjoker) har gett ett mycket bra intryck så här långt hemma hos oss. ”Erland” har börjat köras framför vagn vilket fungerar helt utan problem. Är alltjämt pigg och framåt och intressant med sitt långa fina steg.

2019-09-30

Kom till oss i början av september och var då inte mer än ledd med grimma. Inledningsvis skämde vi bort och tämjde honom för att nu ha börjat tömköra honom vilket fungerar mycket bra. Han påminner mycket om ”Joker” men är lite större och lite lugnare.