Onyx Kiro

Far: Ingbest (NO)

Mor: Odile Kiro

Morfar: Moe Odin (NO)

Född: 2020(1år)

Kön: Valack

Ägare: Mats Gällerstedt, Vännäs

Uppfödare: Stall Kiro AB Skellefteå

0 starter 0-0-0

Travinfo

2021-09-30

Ingbest-sonen presenterade jag här i förra månadens rapport efter att han kom till Innergård i augusti. En av de snällaste ettåringar jag någonsin haft, är hur cool och beskedlig som helst där vem som helst skulle kunna köra honom redan nu. Inte rädd för bilar eller något alls.

2021-08-31

Har haft en fin sommar och tränat kontinuerligt, är travsäker och fin på alla sätt och vis. Kommer att växa på sig ytterligare. John Östman körde honom i premieloppet i tisdags kväll vilket gick hur bra som helst på tiden 1.58,3/2140. Kommer att gå ut i kvallopp snart.

2021-07-31

Har haft en mycket bra sommar där han dels fått njuta av gröngräsbete men också tränat på ett bra sätt. ”Frasse” är premieklar och kommer att gå ut i premielopp på Umåker den 20:e eller 31:a i denna nya månad där vi ska försöka se till så att han får ha en kompis med sig.

2021-06-30

”Frasse” har fått ta det lite lugnare ett tag och gå på härligt gröngräsbete här hemma. Är alltjämt i bra ordning och visar fortfarande mycket fina taker. Kommer att gå premielopp här under sommaren och det eventuellt redan i Lycksele om vi kan lösa transportfrågan dit.

2021-05-31

Vi har åtgärdat honom i munnen och det ser ut som dessa problem nu är historia. Han har gått sitt första banjobb på Umåker där jag körde i 52/1600 meter där han uppträdde som han aldrig gjort annat. En stor och rejäl häst som kommer att gå premielopp i sommar.

2021-04-30

Då vi dels har haft bussen på reparation men också då Umåker stängt banan pga av hyvling så har tvååringarna inte kommit igång med banjobben. ”Frasse” tränar bra hela tiden, har blivit bättre på att gå i rygg på andra hästar men dras med vissa smärre munproblem.

2021-03-31

Har vuxit länge för att bli en stor och rejäl häst. Går mycket starkt när han får ligga först i träningsspåret eller bredvid annan häst, men har fortfarande problem att gå i rygg vilket vi måste träna vidare på även om det blivit bättre. Ska börja gå banjobb på Umåker nu i april.

2021-02-28

Har under den här månaden kastrerats och efter det fått bort tidigare rädsla att ”vagnrädd” ligga i rygg på annan häst. Tränades efter ingreppet två gånger per dag i två veckor, känns nu mycket stark, rejäl och faktiskt ännu vassare än tidigare och tacksamt mer stabil i humöret.

2021-01-31

Som för de andra tvååringarna är det rejäl vinterträning som gäller där vi nu förlängt passen till längre sträckor och såväl för ”Frasse” som övriga artar det sig bra. Han är dock lite rädd för att ligga i rygg med vagn framför sig, vill då gärna släppa lucka vilket vi får träna bort.

2020-12-31

Gick på sommarbete i Undrom i Ångermanland innan han kom till oss i slutet av sommaren. En stor och stark häst som gärna vill ligga först i träningsjobben. Känns tidig i sin utveckling, vill verkligen framåt där detta nya års mål självklart är att köra först premie och sen kvallopp.

2020-11-30

Han är chefen i hagen tillsammans med de andra ettåriga hingstarna, men annars mycket lugn, cool och faktiskt lite lat i träningsjobben vilket dock inte bekymrar något alls. ”Frasse” kommer att bli en stor häst och liknar redan Guli Castor på rätt många sätt och vis.