VI ÄR VINNARE

Om Stall Gällerstedt

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

TILLSAMMANS

Vi bygger framtiden

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipi.

Medarbetare

Hästar i träning

%

Nöjda kunder

VÅR HISTORIA

Välj ett vinnande lag

Gällerstedts huserar i Vännäsbyn Innergård I mars 2002 slog Annika och Mats Gällerstedt ner sina bopålar i den lilla byn Innergård i Vännäs kommun varefter familjen utökats med sönerna Robin och Rasmus.   
– Både vi människor och hästarna har det riktigt bra här, säger Mats. Innergård innehåller inte många fastigheter i sitt läge 12 kilometer nordväst om Vännäs tätort. När Lyckselebördiga travfamiljen Gällerstedt in på 2000-talet började fundera på en hemflytt till Västerbotten efter boende i Hudiksvall och Söråker i Medelpad så…
– Såg jag en annons i VK om att den här var gården var till salu, vid första besöket blev vi väl inte jättebegeistrade, men efter att funderat ett tag kom vi på att vi skulle kunna göra något riktigt bra av det, berättar Mats om köpet som gjordes klart 2001. Gällerstedts flyttade in 1 mars 2002 till två små stall med totalt åtta boxar.Att det skulle byggas ett nytt stall stod klart tämligen tidigt.
– Vi bestämde oss definitivt 2004, börjad bygga sommaren därpå varefter det stod klart i november 2005. Detta med 15 boxar i det nyastallet till vilket två lösdrifter och fyra boxar i ett unghäst/kallstall ska läggas. 

 

Till gården hör också 14 hektar mestadels åkermark och totalt finns tolv hagar. Träningsmöjligheterna är klart godkända:
– Vi har skogsvägar att köra på i princip hela vägen till Bjurholm. Mest tränar vi på rakbanan belägen ner mot älvbrinken som vi kostade på en hel del när vi flyttat hit, nu är den 600 meter rakt fram innan den avslutas med 300 meter uppför med en stigning på 64 meter. Familjens bostadshus är beläget nära stallbyggnaderna och där finns sedan några år tillbaka också en skrittmaskin.
– Det blev ett lyft. Vi har även en liten gäststuga på gården där personal eller besökande hästägare kan bo. Nästa projekt?
– Jag skulle behöva ett kontorsrum, nu är det lätt hänt att papperna är utspridda överallt. Jag ångrar att vi inte kostade på det när vi byggde nya stallet. Mats pratar gärna om att man har Umeälven med dess fiske och bad på några stenkasts avstånd och mycket trevliga grannar.
– Vi trivs, som sagt, förträffligt bra. Något minus?
– Som så ofta på landsbygden är mobiltäckningen bristfällig, vägen kan vara kriminellt dålig mellan varven och strömavbrotten lite för ofta förekommande.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

N

Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in.

Vår personal

Välj ett vinnande lag

Mats Gällerstedt

Travtränare

Annica Gällerstedt

Hästskötare

Stina Sjöberg

Hästskötare

Jan Karlsson

Chaufför

 

Ivan Berglin

Webmaster

Patrik Winberg

Hovslagare

Mats Gällerstedt

Mats Gällerstedt

TRAVTRÄNARE

Född: 1971 i Lycksele.

Bor: Innergård, Vännäs.

Familj: Gift med Annika, två barn.

Favorithäst: Lappbarry som var en otrolig häst som kunde allt och vann flera stora lopp. Efter pensioneringen var han med i barnridning.

Bästa travminne: När jag vann V75 på Umåker 2001 med just Lappbarry. Ett annat fint minne var när jag vann Skellefteå Grand Prix med samma Lappbarry på nytt banrekord 23.4.

Fritidsintressen: Umgås med sönerna plus fiske, bad och aktier.

Dold talang: Gillar att laga mat men har aldrig tid.

Förebild: Inom travet Åke Svanstedt.

Annica Gällerstedt

Annica Gällerstedt

HÄSTSKÖTARE

Annan syssla: Fru och mamma.

Född: 1973 i Umeå.

Bor: Innergård, Vännäs.

Familj: Maken Mats och sönerna Rasmus och Robin.

Favorithäst: Alla ”inneboende” hästar har sån personlighet att det är svårt att välja en, men jag säger Regnbågens Hamilton, en före detta snabbloppare kategori A ponny som numera är jourhavande kompis på resor.

Bästa travminne: När Barryton Forte, min första egna travhäst köpt 1997, gjorde sin första start för mig och kom tvåa efter att i tidigare regi bara galopperat.

Fritidsintressen: Vara ute i naturen, fiska, grilla och cykla.

Dold talang: Är grymt snabb på att trä mask på metkroken.

Förebild: Många! Ödmjuka människor som man mår bra av att träffa. Inom travet Gunnar Melander som tränat fram så många kanonhästar

Stina Sjöberg

Stina Sjöberg

HÄSTSKÖTARE

Annan syssla: Jag har nyss börjat läsa kemi.

 Född: 4 maj 1996.

 Bor: Vid natursköna Vindelälven i byn Östra Selet.

 Familj: Mamma, pappa och två yngre bröder.

 Favorithäst: Vår Gobo’s Uppercut är min absoluta favorit. Hos Annika och Mats är Lia Lykke favoriten, hon är verkligen en käck liten häst.

 Bästa travminne: Jag har otroligt många bra travminnen, men ska jag välja ut ett speciellt blir det när jag tog min första totoseger med Gobo’s Uppercut på Solänget i september 2019. Det var verkligen häftigt. (Stina vann även med samma häst i norska Bodö i maj 2018 men då var det utan totospel)

 Fritidsintressen: Hinner inte med så mycket annat än hästar och trav, men gillar att läsa och då är jag verkligen en alläsare. Jag läser fakta, skönlitteratur, deckare med mera.

 Dold talang: Jag är faktiskt väldigt duktig på att bokstavera långa och krångliga ord. Det sätter sig direkt.

 Förebild: Emilia Leo är en bra förebild då hon rakt igenom är duktig på att träna, rida och köra häst. Tränaren Emma Stewart som jag jobbade åt i Australien ser jag också upp till.

JAN KARLSSON

JAN KARLSSON

CHAUFFÖR

Annan syssla: Hjälpreda till Mats. Pensionär.

Född: 1946 i Umeå.

Bor: Högås, Vännäs.

Familj: Änkeman. Tre barn och åtta barnbarn.

Favorithäst: Guli Vinn och Stålville.

Bästa travminne: Stålvilles seger på Bergsåker 21 maj 2018.

Fritidsintressen: Trav, jakt och fiske.

Dold talang: Göra nubbesallad.

Förebild: Mina barn.

PATRIK WINBERG

PATRIK WINBERG

HOVSLAGARE

Född: 1964 i Uppsala, flyttade till Vilhelmina när jag var tio år.

Bor: Örsbäck i Nordmalings kommun.

Familj: Sambo.

Favorithäst: Lapptrollet som jag hade själv vilken var med i derbyt 1991.

Bästa travminne: Jag har flera fina minnen från Ideal du Wins karriär som bland annat hans V75-starter och givetvis även då jag 1996 tog min första kuskseger med just honom i Lycksele. I det loppet var för övrigt Mats (Gällerstedt) trea med Golden Knife.

Fritidsintressen: Långa turer med motorcykeln.

Dold talang: Det ska väl vara att jag höll på med skidåkning och även var med i landslaget i draghund, men allt det där var länge sedan.

Förebild: Pappa Arne har betytt oerhört mycket för mig.

IVAN BERGLIN

IVAN BERGLIN

WEBMASTER

Annan syssla: Jobbar på Volvo Lastvagnar.

Född: 1968 i Rossön, Jämtland.

Bor: Böleäng, Umeå.

Familj: Sambo.

Favorithäst: Guli Castor.

Bästa travminne: Bogröntens vinst i Hoting efter att han travat ute i tredje spår mest hela loppet.

Fritidsintressen: Trav, fotboll och fiske.

Dold talang: Staketkusk.

Förebild: Robert Bergh och Jan-Olov Persson.

Gällerstedts huserar i Vännäsbyn Innergård

 

 

I mars 2002 slog Annika och Mats Gällerstedt ner sina bopålar i den lilla byn Innergård i Vännäs kommun varefter familjen utökats med sönerna Robin och Rasmus.

– Både vi människor och hästarna har det riktigt bra här, säger Mats.

 

Innergård innehåller inte många fastigheter i sitt läge 12 kilometer nordväst om Vännäs tätort.

När Lyckselebördiga travfamiljen Gällerstedt in på 2000-talet började fundera på en hemflytt till Västerbotten efter boende i Hudiksvall och Söråker i Medelpad så…

– Såg jag en annons i VK om att den här var gården var till salu, vid första besöket blev vi väl inte jättebegeistrade, men efter att funderat ett tag kom vi på att vi skulle kunna göra något riktigt bra av det, berättar Mats om köpet som gjordes klart 2001.

Gällerstedts flyttade in 1 mars 2002 till två små stall med totalt åtta boxar.

Att det skulle byggas ett nytt stall stod klart tämligen tidigt.

– Vi bestämde oss definitivt 2004, börjad bygga sommaren därpå varefter det stod klart i november 2005.

Detta med 15 boxar i det nya stallet till vilket två lösdrifter och fyra boxar i ett unghäst/kallstall ska läggas.

Till gården hör också 14 hektar mestadels åkermark och totalt finns tolv hagar.

Träningsmöjligheterna är klart godkända:

– Vi har skogsvägar att köra på i princip hela vägen till Bjurholm. Mest tränar vi på rakbanan belägen ner mot älvbrinken som vi kostade på en hel del när vi flyttat hit, nu är den 600 meter rakt fram innan den avslutas med 300 meter uppför med en stigning på 64 meter.

Familjens bostadshus är beläget nära stallbyggnaderna och där finns sedan några år tillbaka också en skrittmaskin.

– Det blev ett lyft. Vi har även en liten gäststuga på gården där personal eller besökande hästägare kan bo.

Nästa projekt?

– Jag skulle behöva ett kontorsrum, nu är det lätt hänt att papperna är utspridda överallt. Jag ångrar att vi inte kostade på det när vi byggde nya stallet.

Mats pratar gärna om att man har Umeälven med dess fiske och bad på några stenkasts avstånd och mycket trevliga grannar.

– Vi trivs, som sagt, förträffligt bra.

Något minus?

– Som så ofta på landsbygden är mobiltäckningen bristfällig, vägen kan vara kriminellt dålig mellan varven och strömavbrotten lite för ofta förekommande.