Umåker inleder tävlingsåret 2021 med en lunchgiv nu på torsdag 7 januari där spelarna kan välja mellan att systemspela V4 eller V5 – eller både och!

– Jag kör på V5:an, deklarerar vår tipster Janne Karlsson efter nyårsfirandet.

Janne streckar tre hästar i första V5-avdelningen som är dagens fjärde lopp.

– Jag känner mig lugn med den trion även om alla mina tre hästar står med tillägg på kortdistansen, min luring här är Aleksi Kytöläs Wasa Warrior som i mina ögon är en bra kortloppare.

V5-2 är ett kallblodslopp:

– Här var jag först inne på att spika Philip som har vunnit två raka här på slutet och det på ett mycket starkt sätt, Hallsta Melodi och Risåvinnie, vilka båda står en tilläggsfålla längre fram, kom dock också med på mitt system.

I tredje rundan nöjer sig Janne med två hästar båda från Hanna Olofssons stall:

– Hanna har verkligen form på stallet så här mitt i vintern och både Galak Beji och Magic Caviar, som har två raka, är i mycket bra slag.

V5-4 kan ses som en öppen avdelning:

– Så är det definitivt, jag tar med tre hästar men är inte helt lugn och säker med det. Här tycker jag i alla fall att Shandoria är extra intressant efter en bra insats senast.

Janne avslutar sitt system med två hästar i V5-5:

– Även här tror jag mycket på en Hanna Olofsson-häst i Gazoline, men tar även med Micke Lindqvists Diva Å. som körs av Christian Månsson.

Jannes V5-förslag:

V5-1: 10, 12, 13.

V5-2: 6, 7, 11.

V5-3: 2, 11.

V5-4: 4, 5, 10.

V5-5: 3, 4.

108 rader.