Umåker travtävlar på fredag kväll 28 april där banan delar en V64-omgång med Rättvik.

– Det är jättefina lopp och blir en trevlig kväll där förhoppningsvis vädret har blivit bättre än tidigare under denna vecka, säger ”Jannekollen” Karlsson.

Janne låter den delade V64-omgången bero och fokuserar nu på V5-omgången som på Umåker avgörs i loppen 2 till 6 och det gör han med en kupong utan singelstreck.

– Jag tycker att det finns flera fina så kallade sparlopp och då blev det så här med vilket jag är nöjd.

Fyra hästar får plats på Jannes kupong i V5-1:

– Robert Dunders Timeless Sunset (5) har form och ett bra läge och är min förstahäst men trots utgångsläget så kan Olly Håleryd (12) också segerstrida här, säger Janne som även streckar Mr Swish (3) och Gazoline (6).

V5-2 är ett kallblodslopp där Janne tar med tre hästar:

– Lundåsens Teknik (14) är riktigt vass för närvarande och kan vinna trots läget men jag tar med ytterligare två hästar i Salte Fanden (9) och Järvsö Neo (11).

Tre hästar är också Jannes lösning i V5-3:

– Samu (Sundqvist) har ett intressant läge med sin Priscilla Håleryd (3) men jag har också stor respekt för Bergsåkerhästarna Jurista (6) och Best Time Ever (8) vilka jag tar med, kommenterar Janne.

Fjärde rundan handlar om damloppet ”Ladies Race” med tre hästar på kupongen:

– Havannah Line (5) och Lisa Gilljam blir favorit här där jag garderar med Hotspot Simoni (2) och Bollinger Bishop (12), menar Janne som har två hästar i sista avdelningen:

– Här hoppas och tror jag att Samus formstarka uppsittning Selmer I.H. (7) är lösningen men tar också med en luring i Hector Sisu (4).

Jannes V5-förslag:

V5-1: 3, 5, 6, 12.

V5-2: 9, 11, 14.

V5-3: 3, 6, 8.

V5-4: 2, 5, 12.

V5-5: 4, 7.

216 rader – 216 kronor.