Umåker tävlar på fredag kväll 26 mars inför vilket vår tipster Janne Karlsson snickrat ihop ett intressant systemförslag till V5-spelet.

Janne går ut hårt då han i V5-1 spikar Svante Båth-tränade Global Adventure som körs av Daniel Wäjersten i denna årsdebut. Vi pratar här om en häst som 2019 vann Breeders´ Crown-finalen och som för ett halvår sedan var derbyfyra.

– Han ska vara numret större än de andra även om det är första årsstarten, femåringen har ju vunnit hela 16 lopp på sina 29 starter och på dessa tjänat över fyra miljoner, konstaterar Janne som i andra rundan tar med Philip och Stall Gällerstedts Vännfors Grynet.

– ”Grynet” gör det bra hela tiden, Philip avslutade fjolåret strålande med två raka segrar men har nu varit ifrån tävlande under ett kvartal.

I tredje V5-avdelningen tror Janne mest på Cross Track som för två månader sedan kom till Bergsåkertränaren Markus Pihlströms regi och här i jollen har Magnus A Djuse vilken även kört fyraåringen tidigare:

– Men jag tar även med David och Sören Lennartsons Vance Avenue Alma.

Fyra hästar räcker i V5-4 menar Janne:

– Här tror jag allra mest på Sörens (Lennartson) Just Celebration som senast vann snyggt och säkert, säger Janne som plockar med tre hästar i V5-avslutningen:

– Här tycker jag det mest spännande blir att se Vännfors Stjärna och Mats i årsdebuten, men hon möter ju bland annat Bara Snygg och Minna C.G. vilka båda har startat regelbundet här i vinter.

Jannes V5-förslag:

V5-1: 4 Global Adventure.

V5-2: 8, 10.

V5-3: 2, 5, 8.

V5-4: 3, 7, 8, 10.

V5-5: 3, 4, 5.

72 rader.