Efter ett drygt månadslångt uppehåll arrangerar Umåker breddloppstävlingar nu på tisdag kväll den 21 juni innan man tar sommarledigt fram till lördag 6 augusti.

Janne ”Kollen” Karlsson är som vanligt spelsugen och laddad till tänderna.

Jannekollen bjuder på ett spiklöst V5-förslag där han i V5-1 (lopp 2) för kallblod med upp till 225 papp streckar tre hästar:

– Mitt drag här är Hildegun (4). Jag tror att hon blir bortglömd men det är ett sto med hög kapacitet som efter lång frånvaro tävlat igång här under försommaren.

V5:an fortsätter med ytterligare ett kallblodslopp och även här tre streck på Jannes system:

– Bäck Storm (1), som vann i förra starten, är mitt förstastreck men jag tar även med Rickard Af R.F. (2) som jag ser som en spännande utmanare och Deviljas Tor (4) plockar jag också med.

I V5-3 fortsätter Janne med att ta med tre hästar:

– Här känner jag mig lugn med tre streck där Aesthetic (2) och Samu (Sundqvist) är min klara favorit till segern.

I fjärde V5-rundan menar Janne att Voulez Vous (7) är bästa hästen:

– Nu har han också fått ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och har säkert mått bra med den urblåsaren men jag tar även med Sörens (Lennartson) Vic de Luxe (5), säger Janne som även i V5-avslutningen tar med två hästar på sitt V5-system:

– Axel Palema (9) gjorde det riktigt bra vid Solängetsegern i förra starten men från ett intressant läge tar jag även med Trolla Doc (2) som kan rensa rejält vid seger.

Jannes V5-förslag:

V5-1:  4, 6, 7.

V5-2:  1, 2, 4.

V5-3:  1, 2, 5.

V5-4:  5, 7.

V5-5:  2, 9.

108 rader – 108 kronor.