Janne Karlsson har, som vanligt, koll på Umåkertävlingarna där han denna fredag kväll 20 augusti kikar på V5-spelet.

– Den här gången kör jag ett spiklöst system, säger Janne.

Janne streckar tre hästar i V5-1 (lopp 2) men är ändå lite orolig.

– Jag tycker att det är ett öppet och ovisst montélopp, men tror att Robert Skoglunds Madame Mim (2), som har tre raka montésegrar med Christina A Hande, vinner, men tar även med Jonathan Carrés ridning Classic Joy (7) och Zin Zano Bay (8) som för en dryg månad sedan montévann i Lycksele.

I V5-2 streckas Haymitch Am (1) och Naranjo (5).

– Sandra Eriksson är lite av nyckelkusk på mitt V5-system och här tror jag hon vinner med Östersundshästen Haymitch Am som tränas av Oscar Berglund vars stall är i ruskigt form.

Två hästar är Jannes lösning i V5-3:

– Även här tror jag på Sandra i första hand och det med Dalknösemma (3), men tar också med Doroteahästen Parodin (8) vilken tar pengar i varje start och efter två sommarstarter nu är segermogen igen.

I V5-4 tror Janne mest på Ove A Lindqvist och Brida (7).

– Hon ska tydligen vara behandlad nu och riktigt bra men jag garderar med Kaelan F.Boko (4) och Sandra Eriksson styrning Made By Vitsand (6).

V5:an avrundas med ett varmblodslopp för högsta klassen där fyra miljonärer startar med tillägg i åttahästarloppet över medeldistansen.

– Yankee Sensation (3) är min förstahäst, han har verkligen varit bra i sommar, men Amour Amour (1) och Zorro Swing (6) är två dugliga konkurrenter, tycker Janne Karlsson bakom stall Gällerstedts ”Jannekollen”.

Jannes V5-förslag:

V5-1: 2, 7, 8.

V5-2: 1, 5.

V5-3: 3, 8.

V5-4: 4, 6, 7.

V5-5: 1, 3, 6.

108 rader.