Tävlingsåret 2022 inleds för stall Gällerstedt med två starter under Bodentravets tävlingar på söndag 2 januari där Risåerland och Vicky de Castella selas ut.

Risåerland (körs av Ove A Lindqvist) startar i dagens första lopp över 1640 meter där ”Erland”, tillsammans med de andra hingstarna och valackerna, utgår från 1660-volten.

– Utgångsläget är det inte det bästa för Risåerland som dock känns fortsatt fin och det senast i ett träningsjobb i måndags. Han behöver fortfarande lite mer träning på brodd, vi kommer nu också att sätta på honom ett halvstängt huvudlag för att få honom lite mer skärpt. En platschans som jag ser det, menar Mats.

Vicky de Castella startar i dagens femte lopp (Grand Slam-2) över 2140 meter där ”Vicky” utgår från åttondespåret bakom bilen med Micael Melander i sulkyn.

– Hon galopperade olyckligt i första sväng i förra starten, men Vicky de Castella gick bra därefter till femteplatsen. Här blev ju utgångsläget tufft men får hon en bra position och det stämmer kan hon vara bland de tre främsta, tycker Mats.