Kommande vecka startar Stall Gällerstedt Källsjöviking i Skellefteå på tisdag 7/1 och Stålville hemma på Umåker torsdag 9/1.

Skellefteåtravet kör sin årspremiär med lunchtävlingar tisdag 7 januari där Källsjöviking startar i det andra loppet över 2140 meter med voltstart.

– Källsjöviking svarade för en bra avslutning på V75 senast där han blev fyra efter att ha blivit helt över från start och hamnat sist. Nu fick vi ett bra läge med springspår och provar framåt från start, men han är inte direkt beroende av något speciellt löpningsförlopp, här tycker jag att vi ska ha vissa möjligheter att vara långt framme, säger Mats som blev fin tvåa efter Hanna Olofsson i tränarligan i Skellefteå i fjol 2019.

På Skellefteåtravet sitter Mats också upp i kvalloppet och det bakom Mellem Stjerne åt framgångsrika norskan Tone Merete Pettersen.

På torsdag 9/1 väntar årets första tävlingsdag hemma på Umåker där Stålville startar i det femte loppet över 2140 meter voltstart med Ove A Lindqvist i sulkyn.

– Stålville gjorde en hyfsad insats i Sundsvall i onsdags, men klarade inte riktigt omställningen då det nu inte handlade om is och mötte ju också riktigt vassa hästar. Nu står han bra till och möter lättare motstånd där jag hoppas vi kan vara bland de tre i ett lopp där Faks Nils får vara favorit, menar Mats.