På fredag kväll 18/10 kör Umåker V64-tävlingar med finalen i varmblodens UMIA-mästare som kvällens clou men vi noterar också att Stall Gällerstedt selar ut två hästar för tävlande.

I kvällens första lopp för treåringar i Norrlands Elitserie startar Guli Best med ett tillägg (2160 meter) och det som ensam häst i den startvolten i loppet som endast lockat sex hästar till start.

Guli Best var lite sämre sist, men har nu fått vila ett tag och var riktigt bra i ett träningsjobb hemma under måndagen. Här står han mycket bra inne, men möter några riktigt tuffa motståndare, tycker Mats.

Stålville startar i ett försök till DubbelCupen och det med dubbla tillägg (spår 5, 2180 meter) över medeldistans.

– Det är tvärtom för Stålville, han står omöjligt till i loppet och vi får sikta på en matlapp. Han har som bekant inte heller fått tävla så mycket på slutet varför bara det är på plus, tycker Mats om ”Ville” som bara startat en gång de två senaste månaderna.

Mats kör även Arne Hellqvists Victoria Amour i kvällens kvallopp.

Noteras ska också att denna travkväll var tänkt att gå under rubriken ”Vännäsdagen” med Stall Gällerstedt som en samarbetspartner vilken dock nu har flyttats fram till fredag 8 november.