Stallet startar under tre tävlingsdagar den kommande veckan där det handlar om Solänget tisdag 22/10, Boden 24/10 och hemma på Umåker måndag 28/10.

Vi börjar med Solänget och Ö-viksbanans årsfinal tisdag kväll 22 oktober där Guli Vinn och Lillfax båda startar i det sjätte loppet.

– Allt är bra med Guli Vinn, formen är fin, men här fick han ett risigt utgångsläge (spår 8 i tilläggsvolten). Vi får hoppas på tur så att vi kommer oss ut, säger Mats som själv kör Guli Vinn medan Ove A Lindqvist sitter upp bakom Lillfax:

– Lillfax däremot har ett bra läge (spår 2) och det är alltid intressant när Ove A kör honom. Med lite tur så kan han vara bland de tre, menar Mats som i premieloppet också sitter upp bakom Doroteauppfödningen Seffs Maja som tränas av Maria Johansson med, precis som Mats, rötterna i Lycksele.

På torsdag är det Boden som gäller.

– Stålville (lopp 5) var jättefin i comebacken i fredags där han efter sen lucka spurtade snabbast av alla och blev sexa. Här är det tufft motstånd som Don Viking och Myr Faksen, men kan han gå en 27-tid får dom andra ligga i för att hinna ikapp. Jag har stora förhoppningar om att vi ska kunna vara bland de tre främsta, säger Mats som i det åttonde loppet kör Frida Anderssons Vinnare Vinna från spår 3 i startvolten.

– Vinnare Vinna var dålig senast, men har behandlats av kiropraktiker. Här står hon oerhört bra inne i ett sprintlopp som är en distans som hon gillar, kan vi nyttja hennes startsnabbhet är jag inne på att dra hårt i ledningen, menar Mats.

Umåker kör lunchtävlingar måndag 28/10 dit Mats anmäler Källsjöviking:

 Källsjöviking har varit jättefin efter senaste loppet där han var bra som tvåa, här handlar det om årets sista start och klarar vi startmomentet där det dock föreligger viss galopprisk tycker jag att det ska vara en bra chans, säger Mats.

Dessutom kommer Källsjölinus (körs av Mats själv) och Liaprinsen med Micke Björklund att gå ut i dagens kvallopp och Mats har även några andra uppsittningar i Maiken Tooma och One For You (båda tränas av Aleksi Kytölä), Bella On Tour (Amanda Löfqwist) och Nimbus Southwind (Karl-Gunnar Westman).

– Jätteroligt att Nimbus Southwind är tillbaka i tävlingssammanhang efter lång frånvaro, tycker Mats.