Umåker står värd för Grand Slam 75-tävlingar på söndag där Mats har tre uppsittningar varav två från det egna stallet.

– Sett till nitlotterna med startspåren är det bara med Fridas Vinnare Vinna jag vågar hoppas på någon större möjlighet, menar Mats.

Vinnare Vinna, som tränas och ägs av rörelsens Frida Andersson, startat från spår två med ett tillägg i söndagens första lopp över 1640 meter.

– Vinnare Vinna var dåligt senast i höstas, men är behandlad i båda framknäna efter det och gick så sent som denna måndag ett bra träningsjobb hemma. Hon ska ha ett smyglopp vilket hon bör kunna få härifrån och ska ha chans att placera sig bland de tre främsta.

Lopp 6 handlar om 1640 meter där Guli Vinn startar från bakspår (8) i tilläggsvolten.

– Nitlott, härifrån måste Guli Vinn ha lika tur som det krävs för att vinna på lotto. Det strulade senast då han satt fast med krafter kvar samtidigt som dom körde snabbt där framme, allt är i alla fall bra med hästen men härifrån har jag inga andra förhoppningar än en slant.

Stålville i lopp 9 hade inte heller någon tur med spårlottningen då det är spår 11 bakom bilen som gäller som utgångsläge i detta 2140-lopp.

– Vi får ta det för vad det är från det här läget med Stålville som sen ska starta i Boden den 19:e och han är som bäst när han får starta kontinuerligt. Här är det, förutom det trista utgångsläget, även flera tuffa motståndare som Norrlands Scott, Demex och Guli Roy för att nämna några, säger Mats.