När Dannero arrangerar V75-tävlingar med kraftig kallblodsprägel på söndag så startar Stall Gällerstedt Källsjöviking i Svensk Travsports Guldtäcke.

– Jättekul att vi fick vara med här i år, tycker Mats.

”Guldtäcket” på Dannero är ett klassiskt lopp där landets ”kallblodsbanor” har var sin representant efter att man under föregående år kvalificerat sig som banans bästa häst.

För Umåker tackade kretsen kring Don Viking nej varför inbjudan gick vidare till Källsjöviking i handicaploppet som körs över 2140 meter med hästarna utspridda i fyra olika startfållor.

– Det blev ett öppet lopp, ska jag tippa någon vinnare blir det Gorm som startar från 2160 meter och jag tycker nog att han skulle haft ett tillägg till, säger Mats.

Källsjöviking startade senast på Umåker 17 juli där han blev femma.

– Efter att han gjort många bra lopp var han lite sämre då, därefter behandlades han i båda bakknäna, fick ta det lugnt en vecka efter det men känns nu bra i träningen igen. Han är travsäker och startsnabb, här gäller det att se till så att tempot hålls uppe, säger Mats som startar från spår 4 av de fyra hästarna som står start.

– Realistiskt bör vi kunna vara trea, fyra, femma eller något sånt i ett öppet och trevligt lopp.

Förutom detta lopp körs som bekant även finalerna i Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet på Dannero denna söndag.