Lyckseletravet stänger årets portar på fredag kväll 9/7 medan Hoting sätter fart på sin vecka på lördag 10/7.

– Vi startar rätt mycket nu, konstaterar Mats.

I Lycksele på fredag kväll 9/7 inleder Mats med två hästar till start i anrika Lars Matsons Minne (lopp 4). Detta i form av Guli Vinn, som körs av Ove A Lindqvist, och Källsjöviking där Mats själv sitter upp:

– Båda kommer att köras barfota runt om. Guli Vinn står start, avslutade bra senast efter att då tidigare blivit dragen bakåt i dålig rygg. Han bör kunna få ett fint lopp härifrån men visst är det några som är för bra, fyra, femma kanske.

– Källsjöviking gjorde det mycket bra på en smetbana senast, här tycker jag egentligen att han står 20 meter fel mot de bästa i loppet som jag tror Don Viking vinner, men därefter tycker jag Källsjöviking borde kunna kämpa om en pallplacering.

I lopp 7 startar Peppe Lavec som lärlingen Stina Sjöberg kör:

– Peppe Lavec är i sommar hos Malin och Elsa Nystedt i Lycksele vilka har varit nöjd med såväl snabbjobb som rakbaneträning. Här får kämpen ”Peppe” och Stina smyga med och jaga en slant.

Vännfors Grynet startar i årets allra sista Lyckselelopp (9):

– Hon behövde loppet i fredags och avslutade då bra tycker jag. Nu kommer Vännfors Grynet att vara ännu bättre och är ute på favoritdistansen 1640 meter, hon går med skor men det har ingen betydelse för henne och här tycker jag vi borde kunna få en bra slant.

Mats kör i Lycksele även Karl Gunnar Westmans Nimbus Southwind (lopp 8) som efter ett lååångt uppehåll gjorde comeback i fredags:

– Han svarade för en fullt godkänd comeback och har säkert gått fram med det loppet. Nimbus Southwind är inte så tokig, här kan jag inte motståndet men vill se honom som en platschans.

Mats åker sen hem och lastar om för att på lördag ställa kosan mot Hotings premiärdag tillsammans med Guli Best och Källsjölinus.

– Guli Best (lopp 3) har tränat bra men tillägg på kortdistans på Hotings bana är ingen lätt uppgift, å andra sidan är det inte värsta motståndet och kan vi ha tur och hitta fram så tror jag han är med rätt långt framme här.

Källsjölinus går ut i det nionde loppet:

– Jag tycker att han var godkänd i debuten även om det fanns en viss orutin i uppträdandet men sen var han bättre i ett provlopp. Källsjölinus känns fin i träningen, är stark och rejäl och ska klara av spår fyra och då tycker jag att han borde vara bland de tre, menar Mats inför veckoslutets intensiva tävlande.