När Dannero tävlar på söndag 9/5 och Solänget dagen därpå är Stall Gällerstedt på plats.

– Vi gör några intressanta starter, tycker Mats.

Dannero bjuder på breddtrav på söndag 9 maj där Stall Gällerstedts lärling Jocke Rubertsson sitter upp bakom sin favorit Peppe Lavec med vilken han körde nytt rekord i förra starten.

– Peppe Lavec gjorde ett jättefint lopp då, satt länge sist men avslutade bra till en fin slant och, som sagt, ny rekordtid vilket inte är dåligt för en 14-åring i 103:e starten. Här handlar det om enklare konkurrens, spår ett och passande kortlopp. Nu är det upp till kusken att hitta en bra position och lyckas man med det så bör han kunna vara bland de tre. Vi kör ”Peppe” barfota fram precis som i förra starten.

Guli Castor går ut i det nionde loppet på Dannero:

– Guli Castor var lite sämre senast där det visade sig att han hade sträckt sig i armbågen fram varefter vi kört laser och det har blivit bra. Det ser ut som ett relativt trevligt lopp med någon bra konkurrenter i fältet. Jag känner mig lite optimistisk då det handlar om Guli Castors favoritdistans 2640 meter och då han känns fin i träningen. Vi kommer också att köra honom barfota fram för första gången vilket känns intressant.

På måndag 10 maj kör Solänget lunchtävlingar med tre gällerstedtska hästar till start.

I lopp 1 startar såväl Källsjöviking som Stålville (Ove A Lindvist kör) från tilläggsvolten 2160 meter.

– Källsjöviking gick utvändigt i förra staren där det gick fort sista varvet, han höll till hundra kvar, blev sexa på ett godkänt sätt. Formen finns där men nu känns det som att jag behöver ge honom snälla lopp för att han ska bjuda till lite extra och jag vill absolut undvika positionen utvändigt ledaren.

– Stålville har två raka segrar men fick här ett trist läge med bakspår på tillägg, det blir givetvis klart svårare nu men om Ove kan hitta fram på något vis och ”Ville” är lika fin som i Skellefteå i måndags så ska han kunna vara långt framme även om det finns några bra konkurrenter. Vi kör med samma utrustning som senast.

Vännfors Grynet startar i dagens sjunde lopp över 2140 meter:

– Vännfors Grynet gjorde det godkänt senast efter att ha hamnat en bit bak. Här har hon ett fint läge varifrån vi får smyga med och se vad det kan ge. Vi kommer nu att köra henne med skor runt om men det ska inte ha någon betydelse.