På fredag 8 juli kör Lyckseletravet årets sista tävlingsdag och på måndag den 11:e bjuder Skellefteåtravet in till en tävlingskväll med enbart kallblodslopp.

– Det är ett jättebra initiativ av Skellefteåtravet, tycker Mats.

Stallet har noterats för ett antal fina placeringar i Lycksele där Stålville under finaldagen fredag 8 juli startar i anrika Lars Matsons Minne.

– Det är självklart värre hästar emot nu än när Stålville senast vann på Solänget då han var jättefin. Jag körde honom i ett träningsjobb denna tisdag och då kändes han också mycket bra. Samma utrustning som senast med rycktussar och rycklappar, barfota bak. Platschans, menar Mats.

Vännfors Grynet kvalificerade sig gångna fredag som försökstrea till finalen i Kallblodspokalen som denna fredag körs som det sjunde loppet.

– Hon var jättefin i försöket även om det surt nog strulade lite då jag inte fick ur rycktussarna. Vännfors Grynet behövde nog också det loppet och ska vara bättre nu men då det här handlar om 2140 måste hon smygas med i ryggar för att få spara speeden till slut. Rycktussar och så kanske vi måste köra henne med bakskor den här gången.

Skellefteåtravet kör på måndag kväll 11 juli en tävlingskväll enbart med kallblodshästar till start.

Här går Vännfors Stjärna ut i ett lopp över kort-korta 640 meter.

– Favoritdistans för Vännfors Stjärna, det blir självklart full laddning och barfota runt om. Det kanske har blivit lite väl långt mellan loppen men jag körde några snabbspeeder tisdag och då kändes hon jättefin. Då hon är riktigt rask tycker jag att hon ska ha en bra chans att vinna det här.

Stålviktor går ut i en uppgörelse med två 1640-lopp för samma hästar där man vänder på startordningen.

– Det blir trevligt med ett annorlunda upplägg. Senast var Stålviktor missgynnad av banan men jag tycker att han är i bra form där vi kör honom barfota runt om och i det andra heatet med rycktussar för första gången.