Inför 8/6 och 9/6

Sommaren är här med allt mer travtävlande där Stall Gällerstedt närmast startar på Bergsåker på måndag 8/6 och i Skellefteå tisdag kväll 9/6.

– Det är några intressanta starter, tycker Mats.

Till Bergsåkers lunchtävlingar i Sundsvall på måndag skickar Mats ner Vännfors Stjärna tillsammans med skötaren Jocke Rubertsson och chauffören Janne ”Tipstern” Karlsson.

Denna dag kommer Vännfors Stjärna att köras av Rikard N Skoglund.

– Hon har nu gjort bort årsdebuten där hon fick en dålig rygg, inte trivdes på en seg bana men hon var också för dåligt tempotränad. Nu har Vännfors Stjärna ett bra läge, möter bara ston och det över favoritdistansen 1640 meter och det känns också spännande med Rikard i vagnen. Jag kan inte motståndet, men får hon spara speeden så kan hon räcka en bra bit, tror Mats.

Skellefteå tävlar på tisdag kväll 9 juni.

I lopp fyra startar stallet såväl Stålviktor (spår 4) som Lillfax (11) där det handlar om 2140 meter med bilstart.

– Stålviktor vann med krafter kvar på Solänget nu i tisdags även om det var med knapp marginal, han var lite rädd för bettet varför vi nu kommer att byta till ett annat. Sist han startade bakom bil följde han vingen på ett mycket alert sätt och från spår fyra känns det här intressant, menar Mats som själv kör Stålviktor medan Ove A Lindqvist i samma lopp sitter upp bakom Lillfax som var delad tvåa på Boden i förra veckan:

– Lillfax var jättebra då, men har nu ett dåligt läge vilket sätter ner förhoppningarna. Annars är han i kanonform och jag tror faktiskt att han kan vinna lopp här framöver men den här gången blir det nog svårt.

Här startar Guli Tone i kvällens sjunde lopp och då handlar det om stoets tredje start i karriären.

– Veterinären slipade ner några tänder i måndags, vi testar nu också med en springrem och hoppas att detta tillsammans ska göra att Guli Tone blir mindre irriterad i munnen och slutar kasta med huvudet. Här i försök till Norrlands Elitserie är det som alltid några riktigt vassa konkurrenter, men sköter hon sig kanske vi kan vara trea, fyra, säger Mats.