Det travtävlas tämligen intensivt så här in i sommaren.

– Givetvis roligt även om det mellan varven blir väl full fart och mycket resor, säger Mats vars stall startar fyra hästar runt kommande veckoslut.

På torsdag 8 juni selas Vännfors Sessan ut på Bergsåker:

– Vännfors Sessan gjorde det bra senast även om hon gick med lite väl tung balans, nu lättar vi henne så att det ska stämma bättre. Jag känner inte till motståndet här men det är en fantastisk fin häst som vi åker till Sundsvall med och jag tror att hon ska kunna en 30-tid på distansen.

Lördag 10 juni står Östersundstravet värd för V75-omgången.

– Grim (lopp 2) svarade för ett jättefint lopp senast men såg stallutfarten och hoppade plötsligt då rakt ut, jag är inne på att han annars hade kunnat vinna loppet där han nu kom tillbaka bra som fyra. Han har tidigare haft bekymmer med bilstarter men jag hoppas att han har kommit över det, vi ska öva före tävlingarna. Jag ser honom som en platskandidat här. Barfota bak.

Inom V75:an (V75-2, lopp 6) startar Vännfors Stjärna som senast var ute på Solvalla och galopperade på direkten.

– Jag vet inte om Vännfors Stjärna fick grus på näsan eller vad det var som gjorde att hon hoppade, hon känns dock fortsatt i form. Här i detta V75-sammanhang blev det logiskt ganska tufft motstånd men sprintdistans och springspår är ju bra för henne, jag laddar för ledningen, om vi sen kör där eller släpper får vi se. Barfota runt om.

På måndag 12 juni arrangerar Solängettravet i Ö-vik lunchtävlingar där Källsjöloke selas ut.

– Källsjöloke har svarat för fina lopp och jag tycker att han ska kunna vara långt framme här om han kommer rätt till i loppet. Nu testar vi rycktussar för första gången vilket farit väl ut i tester hemma. Han har aldrig sett en startbil men det borde gå bra.