På tisdag 8 december i Boden startar Stall Gällerstedt fyraåriga stoet Vännfors Grynet vilken på Umåker i måndags fick se sviten på tre raka triumfer spricka och nöja sig med en fjärdeplats.

– Men hon var jättefin och sänkte rekordet med 2.1 sekund, sen var det precis som nu i Boden betydligt tuffare konkurrens, säger Mats.

Vännfors Grynet startar i Bodenstravets första lopp på tisdag kväll 8/12 där det handlar om 2140 meter med voltstart där ”Grynet” startar från innerspår i första tilläggsvolten.

– Vännfors Grynet är nu i en högre klass och har 20 meter bakom sig hästar som tjänat upp till 100.000 kronor, konstaterar Mats som i det här loppet ser Magnus A Djuse sitta upp bakom stoet som själv har 52.300 kronor på kontot

– Förhoppningsvis kan hon sänka rekordet lite till och tjäna en bra slant. Det var tacksamt bara åtta hästar med i loppet, säger Mats.

– Hon är kvick men inte så stark varför vi får hoppas på ett lugnt löpningsförlopp där hon får spara speeden till slutskedet. Totalt sett har hon verkligen överraskat under denna debutsäsong där det blivit tre segrar på fem startar hittills.