Umåker kör tillsammans med Romme en delad V64-omgång på fredag kväll 8 oktober.

– Jag tycker att det är märkligt att kallblodens treåringslopp inte kom med på V64-kupongen då det är ett kanonlopp, säger Mats som har två hästar till start under kvällen.

Stall Gällerstedt selar ut Guli Kajsa i lopp 3 och Vännfors Stjärna i lopp 11.

– Det blir en helkväll på Umåker, konstaterar Mats.

Lopp 3 är nämnda treåringslopp i Svensk Travsports Unghästserie och tillika ett försök i Norrlands Elitserie med nio treåriga kallblod i klassen 50.000-175.000 till start bakom bilen där 2140 meter väntar.

– Vi fick sämsta läget vilket aldrig är roligt men extra synd för Guli Kajsa som är startsnabb, konstaterar Mats om spår nio.

– Jag är också rädd för att vi har dåliga ryggar därifrån men det är bara att gilla läget. Jag körde henne i ett jobb denna måndag och då var hon helt fantastisk. Härifrån måste vi dock ha viss tur men det kan vara bra för hästen att få spara speeden till slut där jag tycker hon ska kunna vara bland de tre och gå en 29-tid om det blir fin bana. Samma balans som senast, skor fram och barfota bak.

Kvällen avslutas med ett stolopp över raska 1640 meter autostart vilket är ett försök i Norrlands Elitserie dit Vännfors Stjärna kommer med tre raka segrar i raden:

–Det finns inte så många ston i den här klassen (upp till 800.000) varför det bara blev sex hästar i loppet men det är rakt igenom fina och duktiga djur. Allt har varit bra med Vännfors Stjärna efter senaste starten, här provar vi en bit framåt och jag tycker att hon är en av de som kan vinna det här loppet.