Bodentravet kör V64-tävlingar på tisdag kväll 7 juli där Stall Gällerstedt selar ut tre hästar och det i samma lopp, försök i Dubbelcupen.

– Jag tycker att vi borde kunna få en fin slant med oss hem, menar Mats.

Loppet körs över 2140 meter där Mats själv kör Källsjöviking från innerspåret på ett tillägg:

– Han satt lite fast senast men var också ute i ett tufft lopp då. Källsjöviking tränar alltjämt bra och jag tycker att det verkar vara ett lite lättare gäng den här gången varför han bör kunna vara med där framme.

I samma startfålla finns även Lillfax (Ove A Lindqvist kör) som i senaste starten vann Sprinterpokalen i Skellefteå på midsommardagens kväll. Här får han starta från ett trevligt springspår (7) i startvolten.

– Han gjorde en heroisk insats i Skellefteå, är kanske lite bättre på kort distans som det var i Skellefteå men Lillfax har faktiskt hittat en ny växel nu som nioåring. Vi kör barfota fram som senast och han kamperar ju bra ihop med Ove.

Från dubbla tillägg startar Stålville som denna gång körs av Magnus A Djuse.

– Förra gången var det 3000 meter och det var för långt för Stålville, passade inte alls honom. Han är dock rätt snabbstartad och kommer han bara fram en bit på en gång ska vi kanske kunna vara fyra, femma, formen finns i alla fall där.