Lyckseletravet slår igen årets tävlingsportar på fredag eftermiddag den 7 juli där Stall Gällerstedt startar fyra hästar uppdelat på två i vardera Sverker Karlssons Minneslopp (lopp 1) och två i anrika Lars Matsons Minne (lopp 3).

Finaldagen på Lyckseletravet handlar traditionellt om, så kallade, lunchtävlingar med V65-spel hos ATG där första loppet startar klockan 12.20 och då handlar det om Sverker Karlssons Minneslopp över medeldistansen 2140 meter.

Här startar, från innerspåret i startfållan, Väskinge Herman med Ove A Lindqvist i sulkyn och från bricka två utgår Vännfors Borken och Mats.

– Det var inte rätta trycket i Väskinge Herman i fredags och här får Ove köra på innerspåret och jaga pengar.

– Vännfors Borken har inlett karriären bra och känns jättefin i träningen hemma. Samma utrustning som tidigare och jag tycker att han ska kunna vara med och göra upp om segern här.

Lyckseletravets äldsta lopp Lars Matsons Minne – har körts sedan 1976 – lockade bara sju hästar till start i årets upplaga (lopp 3, V65-2) där Stålviktor (Micael Melander kör) startar med ett tillägg, 2160 meter, medan Källsjöviking (Mats) har ytterligare 40 meter att plocka in.

– Stålviktor var senast trea i ett STL-lopp i Boden och svarade då för en jättebra prestation. Här har han en intressant uppgift då han står bra inne i loppet och jag tycker att han är en av dom som gör upp om segern. Samma utrustning som i förra starten.

– Källsjöviking satt fast med rubbet kvar i Skellefteå på midsommardagen där körande Ove A tyckte att han kändes väldigt fin. Det är som bekant en tuffing men här står han dåligt till med hela 60 meters tillägg, vi får jaga och se om vi hinner upp där framme och bakifrån kommer ju meriterade Våler Nikolai som dock är svårbedömd efter lång frånvaro. Vi kör ”Vikingen” utan skor runt om som sist.