Umåkertravet kommer att tävla allt mer intensivt nu in mot vintern och det närmast nu på fredag kväll 7 oktober där stallet startar tre hästar.

Fredagskvällens fjärde lopp är ett försök i Norrlands Elitserie för treåriga kallblod över distansen 2140 meter där Källsjöloke startar från spår 3 i startvolten.

– Källsjöloke svarade för ett fint lopp senast som trea i Boden och känns fin här hemma i träningen. Han är startsnabb och jag tror att vi ska få ett fint och snällt lopp härifrån och tycker att han är i så pass bra slag att han ska kunna gå en ny rekordtid. Platskandidat, tycker Mats.

I det sjätte loppet startar stallet både Guli Kajsa och Vännfors Grynet (Ove A Lindqvist kör) där den sistnämnda står med 20 meters tillägg i stoloppet över 2140 meter.

– Guli Kajsa galopperade bakom bilen förra gången då hon var lite för lätt fram. Nu blir det ordinarie balans och hon är också säkrare i voltstart. Vi siktar mot ledningen så får vi se hur det artar sig. Barfota bak som senast, säger Mats.

– Vännfors Grynet gjorde det riktigt bra som tvåa i Skellefteå i lördags och är i bra form. Hon är startsnabb och bör få ett bra lopp härifrån och med tanke på senaste insatsen ska hon kunna vara med långt framme i det här sällskapet.

Mats sitter denna kväll även upp bakom K-G Vestmans Nimbus Southwind (lopp 7) som tog två raka segrar i somras men därefter har varit ifrån tävlandet ett par månader:

– Han har varit sjuk men är nu fräsch igen. Nimbus Southwind har nyligen gått ett banjobb där allt var bra men nu är det tuffare emot än vid segrarna i somras och han kanske också behöver det här loppet för att riktigt komma igång igen, funderar Mats.