På lördag 7 oktober bjuder Bodentravet på V75-tävlingar där stallet startar Källsjöviking och Stålviktor i den tredje V75-avdelningen.

– ”Viktor” står bra till och känns mest intressant just på läget, tycker Mats.

Lördagens sjunde Bodenlopp (V75-3) är ett kallblodslopp över 2140 meter voltstart där Sandra Eriksson sitter upp bakom Stålviktor och det från ett andraspår i startvolten.

– Stålviktor är startsnabb, vi får se var han hamnar men han är inte direkt beroende av specifika löpningar och positioner. Det var länge sedan han startade och egentligen skulle han väl ha haft något lopp här under september men han har tränat mycket bra hela tiden och är, sett till utgångsläget, klart intressant som jag ser det. Barfota runt om och rycktussar, säger Mats.

I samma lopp kör Mats själv Källsjöviking som, tillsammans med Forspärla, utgår från 2180-fållan.

– Det är självklart tufft att stå 40 meter i V75-sammanhang men om det inte strular för mycket på vägen tror jag att Källsjöviking kan vara långt framme. Det är även för ”Vikingen” länge sedan han startade men för honom brukar det inte spela någon roll, han känns jättefin i träningen hemma. Vi rycker alla skorna, berättar Mats.