Tävlingsåret 2021 inleds för Stall Gällerstedt med två starter hemma på Umåker på torsdag 7/1 och en utselning på Bergsåkertravet under deras V75-tävlingar på lördag 9/1.

– Vi har väl någon platschans, säger Mats efter det lugna nyårsfirandet.

Umåker inleder tävlandet 2021 med lunchtävlingar på torsdag 7/1.

Här startar Stall Gällerstedt både Lillfax (körs av Ove A Lindqvist) och Stålville som Mats kör själv i det tredje loppet.

– Lillfax har fått en träningsperiod och allt är bra med hästen. Här är han ute på favoritdistansen sprint och Ove får ladda framåt då han trivs bäst där framme, men vi ska komma ihåg att han inte startat på länge. Hamnar han bra till kan han kanske vara bland de tre främsta

– Stålville har haft så fruktansvärt mycket otur här under höst och förvinter vilket jag skulle kunna skriva en bok om. Senast blev han dragen allra sist i en trött rygg och så var det loppet över. Här fick vi ju också ett riktigt skitläge med spår åtta på tillägg varför jag ligger lågt även om hästen är i bra form.

Mats kör även One For You åt Aleksi Kytölä i dagens andra lopp:

– Jag körde One For You för en månad sedan, det är som att köra en nordsvensk som hoppar och skuttar, men han har gått rätt bra här på slutet och jag fick för mig att han gillar vintern.

Till Bergsåkers V75-tävlingar på lördag 9/1 skickar Mats ner stallets Vännfors Grynet och lärlingen Joakim Rubertsson för start i ett ramlopp.

– Jocke känner Vännfors Grynet bra då han kört henne mycket här hemma. Hon var inte som bäst på brodd i Skellefteå senast och behöver nog mer broddträning för att trivas med det. Här blev det rätt distans, ett bra spår och även om det finns några bra konkurrenter med så hoppas jag att det kan bli en fin slant här när Jocke kör sitt andra travlopp någonsin och nu har han också fått sin nya ordinarie kördress så att han slipper låna en jacka av mig som han gjorde i debuten.