Stall Gällerstedt startar fyra hästar under Lyckseletravets andra tävlingskväll denna sommar.

– Risåtinder är min bästa chans, säger Mats inför tisdagskvällen.

I lopp 3 startar Guli Best från spår 6 i tilläggsvolten där det handlar om ett långlopp, 2640 meter:

– Han svarade för ett hyggligt lopp i Boden som fyra i mitten av maj, men blev sen kraftigt förkyld och fick stå över träning ett längre tag. Nu känns Guli Best fin hemma men troligtvis behöver han det här loppet, det är dock en passande distans och är han i slag kanske vi kan vara bland de tre.

I det sjunde loppet startar såväl Risåtinder, med ett tillägg, som Liaprinsen från två tillägg där den sistnämnda har Krister Söderholm i vagnen.

– Risåtinder kom inte alls till sin rätt på en ospringbar bana i Skellefteå för en dryg månad sedan. Han är bra på gång, har bra kapacitet för klassen och är en av de som kan vinna det här loppet.

– För Liaprinsen handlar det om att han ska sköta sig och gå felfritt. Vi tar bort skygglapparna som han hade senast och byter käk, han står sämre till än ”Tinder” och vi ligger lite lågt och är nöjd med en matlapp.

I det åttonde loppet startar ett av stallets varmblod, Vicky de Castella, från spår ett över medeldistans:

– Hon höll bra som tvåa senast men det har tyvärr blivit lite länge sedan den starten. Vicky de Castella tränar dock bra, är startsnabb varför jag är inne på att köra i ledningen och är hon som där i maj tycker jag att hon ska kunna vara med och göra upp om det här. Vi kör henne barfota bak den här gången.