Solänget ”travar” på nationaldagen torsdag 6 juni dit Mats åker med tre egna hästar för tävlande.

I dagens andra lopp ska Guli Sanna debutera i en uppgörelse över 2140 meter voltstart där ”Sanna” utgår från ett fjärdespår:

– Guli Sanna har tränat hela livet på ett bra sätt, var duktig i kvalet en vecka in i maj och också fin i ett provlopp på Umåker förra tisdagen. Hon kommer att göra ett fint lopp här men jag har noll på koll på motståndet varför det är svårt att sia om placeringar. Hon är syster med Guli Anna vilket gör det extra intressant nu när karriären ska inledas. Inga konstigheter kring utrustningen, skor runt om.

I det femte loppet, 1640 meter volt, startar Källsjöloke med ett tillägg:

– Och det tyvärr från ett femtespår i volten vilket var det jag absolut inte ville ha varför vi får smyga iväg lugnt för att undvika galopp. Källsjöloke var bra i ett provlopp förra veckan fram till att han tappade en sko. Nu har vi ändrat och kommer att köra honom med andra skor fram än tidigare och med öppet huvudlag. Kapacitet finns men här är målet inget annat än att vi ska köra felfritt.

I kvalet selas Rosens Bonn Bus ut:

– Rosens Bonn Bus är en stark och bra häst som vuxit rejält och länge och blivit lite sen i utvecklingen. Nu tar vi det här och sen får vi ta det allt eftersom framöver.

Under dagen kör Mats även Cavat Vendil (Anna Johansson), Jas (Anna Johansson), Hedda E.O. (Inger Bergman) och Komedin (Maria Johansson).

– Av dessa är det bara Jas jag kört tidigare men det är alltid roligt att få sitta upp bakom nya bekantskaper.