Det travtävlas en hel del under stundande påskhelg där stallet har fyra hästar till start fördelat på tre tävlingsdagar.

– Det är bara att hoppas att banorna är i hyfsat skick, säger Mats inför påskfirandets tävlande.

Boden kör lunchtrav på skärtorsdag 6 april där Guli Kajsa startar i det sjätte loppet med den här gången Micael Melander i sulkyn:

– Guli Kajsa var mycket bra förra veckan i Boden där hon avslutade vasst till andraplatsen, slagen med nos, på tiden 26.9 auto kort vilket är det snabbaste hon sprungit i lopp. Hon kan vara lite osäker i starten och genom första kurvan varför Micke får inrikta sig på att köra henne felfritt, går det vägen kan hon vara med och göra upp om det här.

Umåker kör breddtävlingar under långfredagen där Källsjöloke årsdebuterar i det sjätte loppet över kortdistansen 1640 meter voltstart där ”Loke” utgår från innerspåret på tilläggsvolten 1660:

– Källsjöloke har tränat bra i vinter men inte gått några banjobb, är han som han känns hemma ska han kunna vara med långt framme här men i första hand siktar jag på att ge honom en snäll resa så här i comebacken på pricken ett halvår efter förra starten.

Under långfredagen sitter Mats även upp bakom Fashion Queen W.W. (Micael Ågren), Select Teemer (Jan Nordin) och Nice Birthday (Teresa Cardin):

– Jag har ingen direkt koll på någon i den trion men det är alltid roligt när man får några låneuppsittningar och, för mig, speciellt när det handlar om att köra varmblod, säger Mats.

Dannero kör traditionellt sin årspremiär på påskafton 8 april dit stallet åker med M.P.Vega (lopp 1) och Grim (lopp 7).

M.P.Vega utgår från elftespåret i tilläggsvolten i ett lopp över medeldistansen 2140:

– M.P.Vega satt fast senast, jag har svårt att bedöma motståndet här men kan väl tycka att hon ska vara en platschans trots att läget inte blev det bästa.

Danneros sjunde påsklopp körs över 2140 meter med voltstart där Grim har två tillägg, 2180 meter, att plocka in:

– Grim är åtgärdad efter förra starten i början av mars och känns bra efter det. Här är det dock rätt tufft emot men en platschans kan han kanske vara. Det vore roligt om vi nu kunde köra honom barfota bak, tycker Mats.