På fredag 5 juli avslutar Lycksele årets tävlingsvecka med dagtrav.

– Så fin som Lia Lykke var vid segern förra fredagen är det min bästa chans, menar Mats som selar ut fem hästar under finaldagen.

I det tredje loppet startar både Guli Frasse och Nordfaks där Ove A Lindqvist kör den sistnämnda.

– Guli Frasse svarade för ett mycket bra lopp i fredags, satt fast lite till slut men gick bra och jag var nöjd både med prestationen och tredjeplatsen. Här är det en hel del att runda varför vi får gå ute i spåren och jaga under slutvarvet, han kommer säkert att gå starkt, sen får vi se vad det räcker till. Inga utrustningsändringar.

– Nordfaks har varit ifrån ett tag och då behandlats i ett bakknä. Han har tränat fint här på slutet och har ett bra läge där jag hoppas det blir kört i ett jämnt tempo då det är en stark häst. Vi kör med skor den här gången och ser om det fungerar bättre.

Dagens sjunde lopp handlar om final i Kallblodspokalen dit såväl Lia Lykke, vann försöket, som Vännfors Borken kvalade in från försöksloppen gångna fredag där Ove A Lindqvist sitter upp bakom ”Borken” den här gången också.

– Lia Lykke svarade trots galopp för ett mycket bra försök till enkel seger med krafter kvar. Hon var jättefin och är distansgynnad nu med 2140 istället för, som i försöket, kortdistans. Vi kommer nu förmodligen att döva henne lite mindre i öronen, kanske bara bomull, annars inga ändringar.

– Vännfors Borken är normalt hundraprocentigt travsäker men tog en riktig ”brasa” direkt i starten i försöksloppet och så var den dagen förstörd även om han tog sista finalplatsen efter en godkänd avslutning. Han var för lätt senast varför vi sätter på honom tyngre skor den här gången. Han ska kunna vara på en plats om det fungerar.

I årets sista allra lopp på Lyckseletravet startar Källsjöloke:

– Källsjöloke har agerat konstant osäkert här på slutet och något annat mål än att gå felfritt och förhoppningsvis tjäna en slant kan vi inte ha. Kapacitet finns och han har varit bra mellan galopperna men måste sluta med det ofoget. Den här gången kör vi barfota bak.