På fredag kväll åker Stall Gällerstedt till Bodentravet för att starta två ston i Vicky de Castella och Vännfors Grynet.

Vicky de Castella, som körs av Ove A Lindqvist, startar i det fjärde loppet (V5-3) som handlar om 2140 meter voltstart där Vicky har ett springspår (6) i tilläggsvolten.

– Vicky de Castella gick bra senast då hon blev trea i Skellefteå och känns fortsatt fin här hemma i träningen, hon fick ett intressant spår men har ju nu varit ifrån en månad. Hon känns dock så bra att det inte borde vara omöjligt att komma bland de tre främsta. Går det kör vi barfota bak, annars inga ändringar.

Vännfors Grynet, körs av John Östman, startar i det femte loppet (V5-5) över 2140 meter volt från ett fjärdespår i ett lopp som lockat sju hästar till start.

– Vännfors Grynet är egentligen ute på fel distans då hon trivs bäst på kort, men får smyga med här och har hon en bra dag kan hon nog spurta till sig en fin slant till slut. Hon kommer att gå med skor runt om den här gången, berättar Mats.