Stall Gällerstedt inleder det nya tävlingsåret 2023 med två starter under Bodentravets lunchtävlingar på torsdag 5 januari.

– Både M.P.Vega och Grim är tämligen nya hos oss och det är alltid extra spännande så här i början, tycker Mats.

M.P.Vega startar i torsdagens andra lopp över kortdistansen 1640 meter där M.P.Vega är ensam startande från springspåret i startfållan.

– Vi laddar det som går så får vi se var vi hamnar. M.P.Vega har gjort två jättefina lopp för oss där hon hade världens otur förra gången i en trött rygg, när jag tog ut henne 400 kvar blev hon så ivrig att hon galopperade men avslutade sedan fantastisk bra till fjärdeplatsen. En stark häst som inte verkar vara så känslig vad gäller positionerna och hon har också visat att hon trivs bra på is.

I det sjätte loppet över 2140 meter gör Grim tävlingsdebut för stallet:

– Det blir spännande. Grim är en jättefin häst med stark kapacitet men har tidigare ofta galopperat i starterna varför vi nu kommer att ta det mycket lugnt där men sköter han sig ska han kunna vara långt framme här. Jag var in till Umåker och provade honom på isen före jul och det fungerade bara bra. Inga konstigheter med utrustningen, vanligt öppet huvudlag, berättar Mats.