Efter en bra tävlingsmånad i augusti inleder Stall Gällerstedt hösttävlandet med Skellefteåtravet på fredag kväll 4/9 och hemma på Umåker dagen därpå.

– Jag tycker att vi har några bra chanser där jag räknar Stålviktor som den allra bästa, menar Mats.

Skellefteåtravet tävlar på fredagskvällen där vi i lopp 2 (2140 auto) ser två Innergårdshästar starta.

– Källsjöviking var jättefin som tvåa i Guldtäcket på Dannero. Han fick ta det lugnt en vecka efter det, har sen tränat på som vanligt och känns fin, jag vet inte om vi kan hålla ledningen från spår ett men provar framåt en bit, säger Mats som själv kör Källsjöviking medan Micael Melander sitter upp bakom Stålville i samma lopp:

– Stålville fick ett lurigt läge här med åttonde och sämsta spåret, men jag tycker ändå att det är ett lämpligt lopp där han slipper tillägg. Han bör göra ett fint lopp så får vi helt enkelt se hur långt det räcker.

I det fjärde loppet (2140 auto) startar Stålviktor från spår sex:

– Han har haft lite missflyt på slutet, slog sig på ett knä i Skellefteå och efter att ha varit bra i försöket till Greivins Minne blev han generad i starten i finalen men tog en slant. Därefter har Stålviktor gåtts igenom av veterinär och känns nu kanonfin. Motståndet avskräcker inte, det är min bästa chans detta veckoslut, säger Mats som i Skellefteå även har lånestyrningarna Mellem Blix (Tone Merete Pettersen) samt Lars Marklunds duo Aphex A.F. och Nygaards Solan på programmet.

– Av dessa är det bara Mellem Blix jag har viss koll på då jag med Liaprinsen satt bakom honom i Skellefteå för ett par veckor sedan, det verkar vara en fin häst men är lite orutinerad och verkar galoppera lite då och då. Felfri kan vi nog vara ganska långt framme, tror Mats som alltså inte har någon koll på Aphex A.F. och Nygaards Solan.

Umåker kör breddloppstävlingar på lördagsförmiddagen där vi får se Vännfors Grynet i det sjätte loppet (2140) göra första starten efter segern 24 juli:

– Vännfors Grynet känns som vanligt i träningen, nu är hon väl lite missgynnad av distansen och ett tillägg, men vi ska använda rycktussar för första gången. Det är svårt att sia om konkurrensen i den här klassen, menar Mats vars Risåjoker ska gå premielopp denna dag.

– Det ska inte var några konstigheter, Risåjoker har gått premietiden med god marginal. ”Joker” är en fin häst men än så länge lite lat.

Denna dag sitter Mats även upp bakom Thomas Viklunds Lövabos Tori i dagens andra lopp:

– Jag har kört ”gammärra” en gång i tiden (2016) i ett breddlopp och har för mig att det gick ganska bra, säger Mats som då placerade sig fyra.