På tisdag körs försöksloppen till Greivins Minne på Bodentravet.

– Det här var nog den beskedligaste försöksupplagan jag sett på många år i det här loppet där det sen är 100.000 kronor i förstapris i finalen som körs onsdag den 12:e under deras V86-tävlingar, säger Mats.

Greivins Minne är ett klassiskt lopp i Boden där det nu denna tisdag handlar om två försök över 1640 meter autostart.

I klassen upp till 206.360 kronor har Stall Gällerstedt ingen häst till start, men väl en trio i den högre klassen stängt vid 361.126 kronor.

Här kör Mats själv Stålviktor från spår tre, Ove A Lindqvist sitter upp bakom Guli Vinn som startar från fjärdespåret medan Vännfors Stjärna och Sandra Eriksson drog nitlotten i ett tolftespår.

– Stålviktor var kalasfin senast men slog sig på vänster framknä, galopperade och blev diskad med en topplacering inom räckhåll. Formen är i alla fall mycket bra, nu sätter vi på knäkappor och jag tror på en mycket bra chans här.

– Guli Vinn avslutade visslande till tredjeplatsen på Dannero senast efter att ha suttit sist när det drog ihop sig. Han bör ha stora möjligheter att nå en framskjuten placering och kämpar han riktigt bra, ja, då kan han vara med och göra upp om det.

– Vännfors Stjärna blev tyvärr bortlottad här, men var helt fantastisk senast vid segern i Skellefteå och har formen i absolut topp. Även om utgångsläget är trist så har hon en avslutning som kan räcka en bra bit och jag hoppas att hon i alla fall kan nå en hyfsad placering här så att hon får ett vettigt spår i finalen.

Finalen körs som sagt onsdag 12 augusti med 100.000 kronor i förstapris och då handlar det också om 1640 meter men med voltstart där de sju främsta från första försöket står start medan de sju kvalicerade från andra försöket (där Stall Gällerstedts trio är med) startar med ett tillägg.