Stall Gällerstedt startar hästar under tre tävlingsdagar i augusti månads första vecka.

På torsdag 4 augusti kör Skellefteåtravet lunchtävlingar där Mats har dagens första uppsittning i det första loppet där han kör K-G Vestmans kämpe Nimbus Southwind och ekipaget kommer med en färsk seger i bagaget:

– Nimbus Southwind spurtade riktigt bra vid segern senast och får vi spara speeden är vi väl inte helt avsågade, men vi fick ett trist spår åtta bakom bilen vilket är lurigt och varifrån man måste ha lite tur, menar Mats.

I det andra loppet startar stallets Guli Kajsa från spår 5:

– Guli Kajsa var senast ute i derbykval i Östersund och det på en stenhård bana vilket inte gick och fungerade alls. Nu tar vi nya tag där det är lämpligare motstånd den här gången och fungerar hon som hon ska bör vi kunna göra upp om segern.

Guli Frasse gör karriärens andra loppframträdande i det sjunde loppet:

– Han tog sig två nybörjargalopper i debuten men var annars riktigt fin. Jag kan inte bedöma motståndet här, det är säkert någon bra med, men jag ser Guli Frasse som en platskandidat om han sköter sig.

På lördag kväll 6 augusti öppnar hemmabanan Umåker upp tävlingsportarna igen efter sitt sommaruppehåll.

Här startar Källsjöloke och Väskinge Herman i samma lopp (lopp 1) där båda startar från dubbla tillägg (2180) på grunddistansen 2140 meter:

– Det blev ett halvtufft lopp då Jan-Olov (Persson) kommer med två fina löften. Källsjöloke körs av Ove A Lindqvist där vi ändrar lite och tar bort skygglapparna. Han blev lite tjurig i sista kurvan senast där jag vill påstå att han bromsade bort segern. Jag tycker att han borde kunna vara långt framme här.

– Väskinge Herman är främst med för att lära sig vad det handlar om då han behöver en vinters träning till. Här är vi med för att gärna få lite pengar men, framför allt, samla på oss lärdom och rutin.

På söndag 7 augusti kör Dannero sin årliga kallblodspräglade V75-dag med bland annat finalerna i kallblodstreåringarnas kriterielopp där Lia Lykke utgår från spår två i stonas finaluppgörelse:

– Lia Lykke var fullkomligt bländande i försöket som hon vann åkandets, Lannem Stella är förmodligen oslagbar men där bakom tycker jag att vi ska kunna vara med och kämpa om en plats om det löser sig i loppet, kommenterar Mats som i handikapploppet Guldtäcket startar Källsjöviking som Umåkers representant:

– Guldtäcket är verkligen ett speciellt och roligt lopp där jag, som alla andra, tycker att man fått 20 meter för mycket i tillägg, skrattar Mats.

– Källsjöviking var delad tvåa i det här loppet 2020, kommer nu från en mycket bra insats som tvåa efter Järvsöodin i Skellefteå och har tränat bra efter det. Det är jätteroligt att vara med i det här loppet där vi siktar på att köra ”Vikingen” barfota runt om och sen beror ju mycket på var man hamnar i loppet.