Lyckseletravet fortsätter att travtävla på tisdag kväll 4 juli där stallet startar två debutanter.

– Det är alltid något speciellt och mycket spännande med första starterna, tycker Mats.

Det är redan i tisdagskvällens första lopp som såväl Nordfaks som Deviljas Athena (Ove A Lindqvist kör) ska göra sina första starter i ett lopp över 1640 meter som lockat 13 treåriga kallblod till att visa upp sig där Stall Gällerstedts duo är två av fem debutanter i loppet.

– Jag körde Deviljas Athena i torsdags i ett träningsjobb med vilket jag var jättenöjd. Det är en fin Tekno Eld-märr som ska debutera här, jag är dock inte helt nöjd med femtespåret då det är lite passgång i henne och därigenom lurigt när man vänder upp varför viss galopprisk föreligger i starten. Fartresurser har hon dock men här startar vi för att hon ska få komma igång. Barfota bak.

– Nordfaks startar i samma lopp, det är en liten sen häst som lär behöva några lopp för att komma in i det hela och här startar vi honom för att börja samla rutin men självklart tror och hoppas jag att han ska göra ett fint lopp. Det är lite galopprisk i kurvorna som jag ser det, han kommer att få en fin karriär men inte så här på direkten.

Dessa rader skrivs före fredagskvällens premiärtävlingar i Lycksele där M.P.Vega startar i ett försök i Kallblodspokalen som har sin final i lopp 5 på tisdag kväll 4 juli.

– Givetvis hoppas jag att M.P.Vega då ska ha kvalificerat sig dit.

På tisdag kväll kör Mats även Fly Bird Fly åt Marita Oscarsson, Nimbus Southwind åt Överklintens Karl Gunnar Vestman och i kvalet Tore Pirat som Seletamatören Mattias Berglund och hans familj managerar.

– Fly Bird Fly var bra som tvåa senast då jag körde henne men fick ju här ett uselt läge i ett åttondespår. Jag tycker dock att hon ska kunna följa med till en fin placering.

– Som vanligt årsdebuterar Nimbus Southwind när det drar ihop sig i Lycksele och han trivs alltid när det är varmt ute men behöver nog några lopp nu. Vi ska dock komma ihåg att hedersmannen K G Vestmans häst vann två raka lopp i juli månad i fjol.