På tisdag kväll 31 augusti arrangerar Umåker V86-tävlingar där stallet selar ut tre hästar plus en ”knattetrio” tvååringar i premieloppet.

– Det är alltid spännande när man får börja ”prema” unghästarna, tycker Mats.

Vännfors Grynet startar i kvällens femte lopp.

– Hon är ute på favoritdistansen 1640 auto och från spår 6 laddar vi för ledningen då Vännfors Grynet är rätt startsnabb. Hon var lite sämre senast men känns riktigt bra nu, bland de tre hoppas jag, menar Mats.

Källsjöviking och Stålville startar i samma lopp där Ove A Lindqvist kör den sistnämnda.

– Källsjöviking var ofräsch senast men är åtgärdad efter det och nu fin i träningen hemma. Är han som under försommaren ska vi kunna vara med där framme, vi kör honom med barfotaskor runt om.

– Stålville behövde förra loppet och kommer att vara förbättrad nu. Ove A har vunnit med honom tidigare och vi kommer att ändra till att köra barfota bak och sätta på honom norska rycklappar.

– Jag tycker att både Källsjöviking och Stålville ska kunna tjäna en fin slant.

I premieloppet startar trion Guli Frasse, Väskinge Herman och Svenne Express.

– Alla tre ska klara premietiden utan problem. Jocke (Rubertsson) kör Guli Frasse, Ove A Väskinge Herman och jag själv Svenne Express. Det man kan nämna är väl att ”Svenne” har återhämtat sig bra efter att ha gjort sig i illa i en bog under försommaren men han är lite rädd av sig.