Juli månads sista start för Stall Gällerstedt sker på fredag under Solängets lunchtävlingar där Guli Best kommer ut i det tredje loppet efter att i måndags – äntligen – ha tagit sin första seger.

Fyraårige Guli Best har gjort det bra så här långt i karriären, men lite förargligt har det självklart varit då de första elva starterna resulterat i tre andraplaceringar och lika många tredje, men inte någon seger förrän i måndags kväll i Skellefteå då första pinnen kom med säker marginal i ett långlopp över 2640 meter.

– Han svarade för ett topplopp, blev lite lat och gör inte mer än vad som behövs, men han hade krafter kvar och bör gå fram ytterligare med det här loppet, säger Mats.

På fredag handlar det om ett försök i Norrlands Elitserie över 2140 meter där Guli Best utgår från spår tre i första tilläggsvolten i loppet som lockat åtta hästar till start.

– Det är tuffare konkurrens för Guli Best i det här loppet än i Skellefteå med några riktigt vassa med dubbla tillägg, men vi ger inte slaget förlorat, menar Mats.