Juli månads tävlande avslutas på måndag kväll den 31:a på Örnsköldsviksbanan Solänget där stallets duo Grim och Källsjöloke båda startar i det femte loppet.

Solängets femte lopp på måndag kväll är ett försök i Norrlands Elitserie för fyraåriga kallblod med lägst 20.001 kronor på kontot där 2140 meter voltstart är kvällens uppgift.

Grim, körd av Mats, är en av fyra hästar i startfållan där det är ett fjärdespår som är utgångsläget.

Grim gjorde senast en bra insats som trea för en månad sedan och står perfekt inne i det här loppet men det är en del tuffa djur emot. Han tränar i alla fall bra och härifrån ska vi försöka hålla ett högt tempo och jag ser honom absolut som en platskandidat. Samma utrustning som sist, barfota bak.

Källsjöloke är en av tre hästar som startar med ett tillägg, 2160 meter, och det från andraspåret i den volten med Ove A Lindqvist i sulkyn

Källsjöloke var jättefin vid seger i Boden första juli, han har tränat bra efter det och känns faktiskt förbättrad. Det här blir en spännande uppgift men visst har vi respekt för motståndet där några kommer från derbykval men jag hoppas att ”Loke” kan vara högt uppe i resultatlistan. Barfota bak och urryckare som förra gången.